keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

Kesäkuun keskeneräiset

Kuvittelin toukokuussa, että nyt kesäkuussa blogiin olisi jopa ylitarjontaa valmistuvista käsitöistä. Toisin on käynyt, sillä unipussin viimeistelyvaiheessa ja valmistuttua olen päästänyt itseni lipsumaan yleensä suht kurinalaisista kässäilyperiaatteistani: olen aloittanut vaikka kuinka monta uutta neuletta! Normaalisti teen korkeintaan kahta, hieman eri tarkoituksiin sopivaa, neuletta yhtä aikaa, ja jos jokin työ alkaa tökkiä, päädyn aika nopeasti päätökseen jättää se kesken ja purkaa. Tällä kertaa kaikki aloitetut kässäilyt tuntuvat kuitenkin ihan mielekkäiltä. Nähtävästi en vain osaa päättää, haluanko sitä kesäistä bambulankavarastoa pienemmäksi vielä unipussin jälkeenkin vai vaihtelua materiaaliin, enkä sitä, haluanko tikuttaa uutta päällepantavaa itselleni vai vauvalle. Lisäksi vauvan neuleissa vaivaa paha epätietoisuus, mikä oikeastaan on tarpeellista ja missä koossa, ja sen vain aika lopulta näyttää.


Nyt onkin oivallinen hetki minunkin tarttua Craft candidate -blogissa kuukausittain pyörivään keskeneräisten keskiviikko -haasteeseen esitellä työn alla olevia juttuja. Toivottavasti nämä kaikki tulette vielä näkemään valmiinakin joskus!


1. Villainen pitsineuletakki itselle



Unipussin yksinkertaiseen pintaneuleeseen tympääntyneenä ja yhden vanhan hyvän neuletakin roskiin laittaneena päätin, että teen seuraavaksi itselleni jotakin kivaa ja pitsistä. Samalla otin puikoille keväisestä Lankamaailman alesta heräteostona tarttuneen alpakkaisen viininpunaisen langan. Lämpiminä päivinä villalangan neulominen lakkasi huvittamasta, ja lisäksi törmäsin ohjeessa hankalaan kohtaan, jossa en saanut silmukkamäärää täsmäämään. Niin jäi siis villatakki odottamaan viileämpää säätä ja tarkkoja silmiä pulmapaikan selvittämiseen.

Ohje oli ilmaisena jaossa Lankamaailman sivuilla, mutta nähtävästi nyt jonkin sivu-uudistuksen yhteydessä se onkin sieltä kadonnut, joten en voi sitä tähän linkata. Onneksi olen ottanut pdf:n talteen, joten toivoa vielä on, että tästä sitten syksymmällä tulee vielä valmis.


2. Bambulankainen pitsineuletakki itselle


Edellä mainittuun työhön ohjetta etsiessäni löysin toisenkin kivan neuletakkimallin ja villalangan alettua tökkiä päätinkin luoda puikoille silmukat myös tähän hieman yksinkertaisempaan pitsineulekuvioon, johon laskin bambulankavaraston vielä riittävän. Tähänkin neuletakkiin ilmainen ohje löytyy Lankamaailman sivuilta. Tämä homma on edennyt mukavasti ja on sinänsä ihan aktiivisesti työn alla, mutta päädyin kuitenkin aloittamaan seuraavia juttuja, kun mieleen tuli, että jos sittenkin tekisin välissä jotakin ihan pientä vauvalle. Tämä isompi työ, joka ei ihan heti valmistu, lähtee todennäköisesti juhannusreissulle mukaan junakäsityöksi, joten toivoa on, että se kesän aikana valmistuu.


3. Villapaita noin 3-6 kk vauvalle Nalle-langasta



Vauvan vaatteita pestessä ja järjestellessä keksin, että tyypin vaatevarastosta puuttuu vielä syyskelien välikausivaatteita. Äkkiäkös minä yhden villapaidan tikutan! Kalevala-peitosta jäi tummanharmaata Nallea yli monta kerää jonkinlaisen virhearvioni vuoksi, ja käydessäni viime viikolla Vammalassa kotiväkeä moikkaamassa otin junaan yhden kerän ja aloitin uuden työn. Kovin pitkälle en paidassa tämän yhden reissun aikana päässyt, ja totesinkin, että eipä sillä välikausipaidalla vielä kovin kiire ole. Sen jälkeen päähän putkahdelleet tuoreemmat vauvavaateideat kiilasivat siis edelle. Paidan ohje on Dropsin McDreamy.


4. Kantoliinasukat vauvalle Nalle-langasta


Samassa yhteydessä kuin keksin yllä mainitun villapaidan tarpeen, sain ajatuksen, että vauvalle pitää tehdä pitkät villasukat, jotka pitävät jalat lämpiminä kylmemmillä keleillä repussa tai liinassa kannettaessa. Taas sitä Nalle-varastoa puikoille ja Kaksin kaunihimpi -blogista löytynyt ohje testiin! Sukkaa olen tikutellut muun muassa lähiliikenteen matkoilla, koska pikkuruinen työ menee kivasti laukkuun. Sukat valmistunevat aika nopsaa tahtia, sillä homma etenee palkitsevasti työvaiheesta toiseen. Toki edelleenkään villalangan neulominen kuumana päivänä ei välttämättä nappaa, joten vaihtelun vuoksi työn alla on vielä kohta viisi!


5. Lapsen virkattu lippalakki bambulangasta


Törmäsin kivaan lapsen lippalakkiohjeeseen Mehukekkerit-blogissa, ja koska sitä bambulankaa tosiaan on vielä jäljellä reilusti, päädyin sitten aloittamaan yhden virkkuuhommankin! Lippalakista tulee meidän vauvalle liian iso vielä pitkiksi ajoiksi, mutta katsotaan nyt, kenelle se mahtaa päätyä. Tämä oli ehkä kaikkein vähiten harkittu keskeneräinen työ näistä, mutta kun teki mieli vähän virkatakin vaihteeksi. Tämäkin on niin pieni työ, että varmasti tulee valmiiksi ja kesän aikana esittelyyn, mikäli vain lopputulos on onnistunut.

Mitäs muilla on puikoilla/koukulla tai muuten vaan työn alla? Entä minkä näistä haluaisitte ensimmäisenä nähdä valmiina?

2 kommenttia:

Craft Candidate - Kahden talon väkeä kirjoitti...

No huh, nyt on monta keskeneräistä kesken! Ihanaa, kun osallistuit haasteeseen. Kävin lisäämässä linkkisi tuohon linkkiketjuun myös, niin muutkin löytävät helpommin sinne.

Katarimaria kirjoitti...

Kiitos linkityksestä! Yhden näistä kanssa olen jo luovuttanut: lippalakki ei lähtenyt näyttämään oikealta, joten se meni purkuun. Sukat taas ovat jo ihan loppusuoralla, ehkä valmistuvat vielä kesäkuun aikana!