maanantai 4. kesäkuuta 2018

Bambuinen unipussi kesävauvalle

Sain jouluna anopilta ison kasan pehmeää luonnonvalkoista bambulankaa. Vauvaneulelistalla puolestaan oli jonkinlainen unipussi, ja koska vauvamme tulee syntymään keskelle kesää, unipussiinkin voisi sopia jokin viileähkö lanka. Toteutinkin siis tämän Novitan (ohjeessa villaisen) pussin bambulangalla.


Muokkasin ohjetta langan vaihtamisen lisäksi myös jättämällä turhiksi kokemini tupsut pois sekä tekemällä palmikkokuviosta hieman perinteisemmän. Ohjeen keskipalmikossa idea ilmeisesti olisi, että siitä muodostuu jonkinlainen sydänkuvion tapainen, mutta ensimmäisen mallikerran jälkeen se näytti minusta vain hassulta omassa työssäni. Siispä purin muutaman kerroksen ja tein oman pääni mukaan. Muuten ohje oli kiva ja helppo tehdä, ja bambulangan neulominen juuri sopivaa hommaa toukokuisille helteille.

Langan menekkiä en huomannut seurata, mutta olisikohan keriä mennyt neljä tai viisi. Monta kerää jäi vielä jäljelle ja aionkin tehdä samasta langasta seuraavaksi ihan itselleni kesäisen pitsineuletakin. Neulomiseen - ja bloggaamiseen - onkin nyt enemmän aikaa, sillä jäin kesäkuun alkaessa äitiyslomalle!

 

Vaunutkin ovat saapuneet! Päädyimme ostamaan Britaxin Go next -malliset yhdistelmävaunut, jotka ainakin näin etukäteen vaikuttavat täyttävän kriteerimme, jotka olivat sopiva kompromissi kompaktia, julkisiin liikennevälineisiin ja kaupungilla liikkumiseen sopivaa kokoa ja ketteryyttä sekä vaunulenkeillä ja kauppareissuilla tarvittavaa jämäkkyyttä, jousitusta ja tavaratilaa. Beige väri valikoitui hyvän tarjouksen perusteella - tummansininen tai harmaa olisi ehkä ollut mieluisampi mutta ei niin paljon parempi, että olisi kannattanut maksaa monta sataa enemmän.

2 kommenttia:

Anni/Itse tehty kirjoitti...

Todella kaunis unipussi. <3 Nauti äitiyslomasta! Muistan kuinka itse odotin, äitiysloman alkua helmikuussa, ja lopulta ehdinkin olla äitiyslomalla peräti 6 päivää ennen kun jouduin sairaalaan ja 8 päivää ennen kuin vauva syntyi. En ehtinyt ihan tehdä kaikkea mitä olin suunnitellut. :D

Katarimaria kirjoitti...

Kiitos, Anni! Sehän äitiysloman pointti vähän taitaa olla, että periaatteessa vauva voi ottaa syntyäkseen koska vain :) Toivon kyllä kovasti, että meidän tyyppi jaksaa edes juhannuksen yli vielä pysytellä mahassa!