perjantai 23. helmikuuta 2018

Nopeat uunimunakoisot lämpimien leipien täytteillä

Toissailtana tuntui, että päivän kasviskiintiö oli jäänyt vajaaksi. Jääkaapista löytyi munakoiso ja feta, joista olin ajatellut tehdä jonkinlaista pastavuokaa, mutta pastaa ei yhtään tehnyt mieli. Eikä työpäivän jäljiltä nälkäisenä energia riittänyt minkään kovin monimutkaisen ruuan väsäilyyn. Päädyinkin kokeilemaan, miten toimisi, jos perinteisiä lämpimien leipien tai pitsan täytteitä lätkisi uunissa paistuvien munakoisosiivujen päälle. Eihän kunnolla kypsennetyn munakoison, tomaatin ja fetan yhdistelmä vaan voisi olla pahaa. Ei ollutkaan, ja puolisokin tykkäsi.

Omissa versioissani fetaa oli aika reilusti, kokonainen paketti. Vähempikin olisi riittänyt tai munakoisoja olisi voinut olla kaksikin. Ylimääräisen fetan tungin täytteeksi puolitettuihin pieniin makeisiin paprikoihin. Tämä ruoka muuten sopii hyvin hiilihydraattien välttelijällekin!Uunimunakoisot

iso munakoiso
paketti (tai puolikas) fetaa
2-3 tomaattia
pieni sipuli
öljyä
suolaa
mustapippuria
yrttejä

Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Voit käyttää myös grillivastusta. Leikkaa munakoiso pitkittäin noin sentin paksuisiksi siivuiksi, sipaise pintoihin öljyä, ripottele päälle vähän suolaa, ja laita siivut pellillä uuniin paahtumaan siksi aikaa, kun pilkot muut ainekset (siis kunnes pinta alkaa vähän ruskistua).

Tomaatit ja sipulit siivuiksi ja feta paloiksi tai murusiksi, ne ladotaan paahtuneiden munakoisoviipaleiden päälle, lisäksi mausteita maun mukaan ja takaisin uuniin, kunnes feta on päältä kauniisti ruskettunutta.

Muunteluvaihtoehtoja keksin heti vaikka kuinka. Munakoisosiivujen päällehän voisi kokeilla samalla logiikalla myös ihan tomaattipyrettä tai pestoa ja jotakin perusjuustoraastetta, tai hunajaa ja jotakin homejuustoa...

Ei kommentteja: