sunnuntai 5. marraskuuta 2017

Blogimiittailua Tampereella

Muinoin blogini alkuaikoina blogimaailma oli mielestäni paljon yhteisöllisempi, sillä blogeja oli vähän ja bloggaaminen oli melko pienen piirin harrastus. Minäkin, pienen palstani kanssa, pyörin samalla keskustelufoorumilla nykyisten isojen nimien kanssa, osallistuin blogiristeilylle ja muihin miitteihin. Jossain vaiheessa piirit sitten erkaantuivat, osasta blogeista tuli isoja ja ammattimaisia, jotkut lopettivat, ja uusia ilmaantui kuin sieniä sateella. Samoina vuosina itse siirryin opiskelijasta päivätöihin ja elelin välitilassa kahden kaupungin välillä, minkä vuoksi aikaa vanhalle harrastukselle oli paljon vähemmän. Lukuunottamatta satunnaisia kertoja avecina inspiraatiopäivissä yhteisöllisyys ja muiden bloggaajien tapaaminen siis jäi unholaan, ja myönnän, että olen sitä puolta tässä harrastuksessa kyllä kaivannut.

Siksi päädyin klikkaamaan yhdessä Facebook-ryhmässä näkemääni linkkiä, jonka seurauksena päädyin osaksi Blogisisaret-porukkaa. Se on ryhmä eri-ikäisiä ja erilaisissa elämänvaiheissa olevia ihmisiä, jotka bloggaavat erilaisista aiheista, mutta kaikkia yhdistää halu kehittyä bloggaajana ja luoda yhteisöllisempää blogikulttuuria. Blogisisarten kanssa toteutettiin mm. Tervetuloa syksy -postaussarja, johon osallistuin. Tähän asti olemme jakaneet vertaistukea Fb:ssä, mutta lokakuun lopulla vuorossa oli ensimmäinen kasvokkaistapaaminen! Sisaria on ympäri maata, ja miittipaikaksi valittiin Tampere, rakas entinen kotikaupunkini, jonne aina hyvän syyn keksittyäni mielelläni matkustan.


Päivä aloitettiin Tammelantorin laidalla sijaitsevassa kahvilassa nimeltä Alleduuri. Kyseinen kahvila on erityislaatuinen siksi, että se keskittyy huomioimaan monenlaiset allergiat ja ruokavaliorajoitukset. Sieltä saa yhtä lailla vegaani kuin keliaakikko valita tiskistä useamman tuotteen väliltä (sen sijaan että joutuisi pyytämään takahuoneesta tuotavaksi jonkin oman korvikkeen), ja tarjottavaa löytyy myös harvinaisempia rajoituksia omaaville. Joukkomme valtasi kahvilan viihtyisän yläkerran ja siellä tutustuimme ihmisiin blogien takana herkkuja maistellen.

Alleduurin tuotteissa parasta on, että suklaakakkua tai kasvispiirakkaa syödessä ei todellakaan olisi arvannut tuotteen olevan millään tavalla -ton! Maku, koostumus ja ulkonäkö ovat kohdallaan, ja kahvilaa pidetään suurella sydämellä. Suosittelen siis lämpimästi visiittiä kahvilaan niin ruokarajoitteisille kuin muillekin Tampereella pyöriville. Bloggaajaryhmänä saimme maistelusetistä alennusta mutta ilman postausvelvoitetta, joten suositus lähtee täysin omista makunystyröistä!


Päivä jatkui Vapriikin museonäyttelyissä, pääsin siis käyttämään Museokorttiani taas kerran. Olin ihan unohtanut, kuinka suuri Vapriikki olikaan - tai sitten se on laajentunut sitten edellisen käyntini, joka on sijoittunut jonnekin vuoteen miekka ja kirves... Siellä pyöriessä iltapäivä hujahti vauhdilla ja kohta olikin taas ruoka-aika. Illalliseksi söin mainion meze-lautasen, ja pian sen jälkeen pitikin jo kammeta itsensä kohti rautatieasemaa ja kotia.Miittiin osallistuivat kirjoittajat seuraavien blogien takaa:
Lämmin kiitos kaikille kivasta päivästä, ja toivottavasti tavataan pian uudestaan ja saadaan mukaan vielä muitakin sisaria, jotka eivät tällä kertaa päässeet paikalle!

Miittipostauksia löytyy jo myös Kotomo- ja Turkooseja unelmia -blogeista!

11 kommenttia:

Taina kirjoitti...

Aina ei voi kaikki päästä, se on täysin ymmärrettävää, mutta tosi mahtava oli tällä porukalla nähdä!
Kiitos vielä päivästä, oli tosi mukava tutustua kasvokkainkin! <3

Teresa/Craft Candidate - Kahden talon väkeä kirjoitti...

Kiitos postauksesta, ensi kerralla minäkin haluan päästä mukaan. Minulla on vähän sama, että entisessä kotikaupungissa Tampereella on aina kiva käydä. :)

Emilia kirjoitti...

Kiitos vielä ihanasta päivästä! Oli ihanaa nähdä teitä kaikkia kasvotusten :)

Viikonloppukokki kirjoitti...

Olen hehkuttanut Alleduuria joka puolella. Hieno kahvila ja huippu tuotteet, jotka maistuvat vaikka rajoitteita ei olekaan. Nähdään taas!

Jenni / Ruoka-alkemisti kirjoitti...

Oli mahtavaa nähdä ja viettää mukava päivä yhdessä :) Joskus aina yllättävistä yhteyksistä löytyy samanhenkistä seuraa!

Ihana tuo aloituskuva postauksessa, jotenkin kauniisti tiivistetty Alleduurin tunnelma!

Katarimaria kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne! Toivottavasti tavataan sitten keväällä taas, ja jospa Teresakin pääsisi silloin mukaan! Sattumalta kävin Tampereella viime viikonloppunakin (teatterissa katsomassa Huojuvaa taloa) ja päädyin taas Zeytuuniin puolison kanssa. Hänellekin maistui hyvin! Siitäkin ideasta kiitos Blogisisarille :)

Minttu, Kivempi blogi kirjoitti...

Voi kunpa minäkin olisin ollut mukana! Kateellisena, mutta onnellisena teidän puolesta olen lukenut ja katsonut kuvia :)

Lauraidak // mitäs meille...? -blogi kirjoitti...

Voi olisipa kiva olla ollut mukana, ehkä keväällä sitten 😊

Niina/Kuiskauksia-Blogi kirjoitti...

Kuulostaa kivalta, ja oi nuo herkut, ne näyttävät hyvältä! :) Seuraavaan miittiin olisi huippuhienoa päästä mukaan. <3 Mukavaa viikon jatkoa!

Satu kirjoitti...

Oil ihana lukea kohtaamisestanne, ensi kerralla koetan päästä mukaan :)

Katarimaria kirjoitti...

Mrs K, Laudaidak, Niina ja Satu, kiitos kommenteistanne ja toivottavasti keväällä sitten tekin pääsette mukaan!