perjantai 18. elokuuta 2017

Kevyt ja helppo "nuudeli"salaatti kesäkurpitsasta


Tiedättekö, miten joskus koukuttuu johonkin helppoon ruokaan niin että tekee sitä harva se ilta - kunnes keksii taas seuraavan jumitusannoksen? Tämän salaatin kanssa minulla on nyt sellainen vaihe. Vaan eipä siitä ole haittaa, tämä on nimittäin varsin terveellinen herkku, ja ison lautasen vedeltyään on kattanut suuren osan päivän suositellusta kasvismäärästä!

Salaatin juju on kastike, joka on täydellinen kombinaatio suolaista, makeaa, hapokkuutta ja mausteita. Ennen tein samankaltaista salaattia ihan riisinuudeleiden kera - herkkua syntyy niinkin - mutta sitten testasin, saisiko saman fiiliksen aikaan korvaamalla nuudelit kesäkurpitsasuikaleilla. Hyvin huijattu!

Kesäkurpitsa"nuudeli"salaatti

1 kesäkurpitsa
2 porkkanaa
1 kevätsipuli

2 rkl soijakastiketta
2 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl hunajaa
0,5 tl suolaa
1 tl tai maun mukaan valkosipulijauhetta
1tl tai maun mukaan chilijauhetta
(seesaminsiemeniä ja pähkinöitä)

Pese kesäkurpitsa ja poista kanta. Leikkaa se ohuiksi siivuiksi kuorimaveitsellä - tai juustohöylällä tai vihannesleikkurilla. Kuori porkkanat ja siivuta samalla tavalla. Leikkaa kevätsipuli varsineen ohuiksi renkaiksi. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada salaatin joukkoon. Ripottele halutessasi päälle pähkinöitä ja seesaminsiemeniä.

Jos teet salaattia enemmän kuin kerralla aiot syödä, kastike kannattaa säilyttää erillään, koska muuten kesäkurpitsa vettyy mössöksi.

Ei kommentteja: