tiistai 18. heinäkuuta 2017

Parveketossut palelevaisille kesävarpaille


Puikoilla on koko kesän ollut eräs sen verran suuritöinen huivi, että tarvitsin välityöksi jotakin pientä. Normaaleina kesäpäivinä ei oikein huvita pitää (eikä tehdä!) varsinaisia villasukkia, mutta iltaisin parvekkeella hengaillessa varpaat alkavat kuitenkin palella. Tähän tarpeeseen tikuttelin jämälankakerästä pikkuiset tossukkaat.

Ohje löytyy vapaasti saatavana Lumioosi-blogista ja se on Helle-Mari Laidin käsialaa. Lankana toteutuksessani oli Novitalta joskus tilaamani yllätyskerä Jussi-lankaa, joka valmistetaan muiden lankojen sivutuotteena syntyvästä karstasta ja siksi värisävy on yllätys. Tämä violetti sävy on mielestäni oikein onnistunut yllätys.


Tossujen ohje on yksinkertainen ja helppo, jos osaa jo valmiiksi tehdä sen kaikkein perinteisimmän villasukkakantapään. Valitettavasti valmiit tossut eivät aivan täydellisesti istu omaan jalkaani, vaan kantapää luiskahtelee paljaista jaloista aika helposti ulos. Parveketossukkaina ja aamun viileydessä ne kuitenkin hoitavat tehtävänsä aivan passelisti. Kuitenkin, jos joskus teen toiset tossut, aion kokeilla muokata ohjetta siten, että teen laitaan kantaa kohti joitakin lisäyksiä ja toteutan kantapään jollakin muulla tekniikalla, jotta kantaosasta tulee korkeampi ja kuperampi.


Ei kommentteja: