torstai 29. kesäkuuta 2017

DIY lepakkohihainen kesäpaita


Toukokuussa ehdin parina iltana kaivaa ompelukoneenkin kaapista. Eurokankaan palalaarista löytyi muutamalla eurolla pala ihanan violettia kukkakuvioista ohutta viskoosia. Ompelin siitä itselleni nopean kesäpaidan. Valitettavasti paidalle (ja minulle vilukissalle) sopivia kunnolla lämpimiä päiviä ei kovin montaa ole tälle kesälle vielä saatu. Yhtenä lauantaina kuitenkin lämpötila kipusi yli kahdenkympin ja tarkenin lähteä Hietsun kirppikselle ilman takkia.

Löysä, lepakkohihainen paita on todella helppo väsäiltävä ja syntyy ihan vain etu- ja takakappaleesta parilla hassulla saumalla. Piirtelin kappaleet ihan vapaalla kädellä kaksinkerroin taitetulle kankaalle vanhaa sopivankokoista paitaa mallina käyttäen. Kuvassa alla näkyy mittoja, joilla tuloksena oli meikäläisen lyhyenläntään S-kokoiseen varteen sopiva paita. Näillä mittasuhteilla kaula-aukosta tulee aika suuri niin että se aika helposti valahtaa olkapäälle (seuraavaan versioon tekisin ehkä pienemmän), ja paita on muuten löysä paitsi alareunasta ja hihansuista napakka. Löytämäni palakangas ei veny, mutta malli toimii varmasti myös trikoosta tehtynä, kunhan kangas on ohutta ja laskeutuvaa. Halutessaan helmaan ja hihansuihin voi laittaa vaikka kuminauhat, ellei halua mitoittaa niitä näin nafteiksi.


4 kommenttia:

Nelli L kirjoitti...

Tosi söpö, sopii hyvin sinulle :)

Katarimaria kirjoitti...

Kiitos, Nelli!

santra kirjoitti...

Näpsäkkä malli ja kiva kuosi kankaassa. :)

Katarimaria kirjoitti...

Kiitos Santra! Yleensä kukkakuosit ei ihan ole ominta mua, mutta tässä kankaassa oli niin kiva tuo violetti väri, että tarttui mukaan.