torstai 18. toukokuuta 2017

Kymmenen vuoden profiilikuvat


Näitä vanhoja profiilikuvia on ollut niin hauska katsella muiden blogeista, että päätin vähän vilauttaa omaakin kymmenen vuoden takaista pärstää. Liityin Facebookiin juuri kymmenen vuotta sitten, kun Fb vauhdilla sai jalansijaa Suomessa ja syrjäytti vanhan kunnon Irc-gallerian.

En koe ihan hirveästi muuttuneeni kymmenessä vuodessa, mutta tukkatyylin vaihtelu näkyy hauskasti näistä kuvista. Vuonna 2007 minulla oli punaiseksi värjätty tukka, kuten oli ollut useamman vuoden sitä ennenkin. Ihan eka profiilikuva otettiin Ruotsin-risteilyllä - niihin aikoihin piti ilmeisesti käydä laivalla, kun ei oikein muuhun matkusteluun ollut varaa. Seuraavana vuonna on kuitenkin päästy budjettimatkalle Saksaan - "hattukoristeeni" on muistaakseni Bremenistä.

Vuoden 2008 syksyllä tukan väri muuttui tummemmaksi. Pitsitoppiposeeraus on muistaakseni vaatteiden sovittelua ainejärjestön vuosijuhlaa varten. Todella tumman tukan kausi jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi ja talvella meninkin jo kampaajalle etsimään apua, kuinka mustasta kestoväristä oikein pääsisi eroon. Tuloksena lyhyempi tukka ja raitoja. Karvahuppu kissankorvilla oli itse tehty ja käytin sitä noihin aikoihin tosi paljon punaisen villakangastakin kanssa. Vampyyrikuva otettiin vuoden 2009 halloween-sitseillä, ja tyylini on siinä mielestäni edelleen ihan huikea. Ensimmäisen setin viimeisessä kuvassa näkyy, että tukkaa on kasvateltu takaisin, nyt vaaleampana.


Yhtenä syynä tukankasvatusprojektiin taisi olla, että keväällä 2010 piti saada häihin aikaiseksi nuttura. Yksi hääkuvista päätyi tietenkin profiilikuvaksikin. Ja tukankasvatusprojektin päätteeksi meni hermot ja kesätukasta tuli lyhyempi kuin ikinä. Tämän kokoelman kolmannessa kuvassa näkyy toinen rakas käsityö - torkkupeittohuiviksi nimetty ja nyt jo nuhjuiseksi kuluneena roskiin lentänyt.

Liian lyhyt tukka oli virhe, ja raivokkaan kasvattelun tuloksena hiukset olivat taas kesällä 2012 pitkät. Välillä piti piristyä leikkaamalla otsatukkaa ja muistelemalla tummempia hiuksia kevytvärien kanssa. Lapsuuskuva oli jokin FB-haaste, ja alalaidan kuvissa näkyy siirtymiseni pendelöiväksi ja työssäkäyväksi - alimman rivin keskimmäinen on otettu junassa ja oikean reunan kuva vanhassa työhuoneessa toukokuussa 2013.


Tammikuussa 2014 tukka oli taas lyhyt ja käytiin pikkuveljen kanssa Kuubassa. Keskimmäisen kuvan Pariisi-reissulla hiuksia oli jo vähän enemmän, ja saman vuoden syksyllä olen päässyt tähän polkkamittaan, jossa siitä asti olenkin jumittanut.

Uudemmissa kuvissa syön Barcelonassa mustekalaa keväällä 2015. Puolinaamakuvan ottopaikkaa en muista, mutta työhuonekuva oli profiilikuvana toissa viikkoon asti. Nyt olen jättänyt kyseisen työpisteen taakseni, joten piti vaihtaa kuva pois, ja tällä hetkellä edustan FB:ssä tämän neulemekkopostauksen viimeisellä kuvalla.

Ei kommentteja: