maanantai 22. toukokuuta 2017

Cashewpähkinä-currytäytteiset vegaaniset herkkusienet

Postaus on toteutettu yhteistyössä Champin ja Vihreäkeijun kanssa. Ruokaan käytetyt sienet on saatu blogin kautta.

Vaikka Bloggers' Inspiration Daysta on jo aikaa, tässä vielä yksi sieltä inspiraationsa saanut juttu! Saimme testiin Champin uusia grillisieniä, ja koska herkkusieniä löytyy arkiruokalistaltani harva se viikko, reseptin kehittäminen niiden ympärille oli minulle varsin simppeli homma. Juuri tämän reseptin haluan jakaa, koska se on sekä vegaaninen että gluteeniton, joten siitä voi olla iloa monelle tulevan kesän grillaajalle ja muuten vaan herkuttelijalle.



Champin grillisienten uutuusjuttu on, että rasiaan on valikoitu kooltaan samanlaisia, noin neljä senttiä halkaisijaltaan olevia sieniä. Näin niistä tulee nättiä tarjottavaa vartaissa tai täytettyinä. Täytetyiksi sieniksi nelisenttiset ovat melko pieniä, mutta ainakin tämän reseptin täyte on sen verran tuhtia tavaraa, että suupalan kokoinen kerta-annos on ihan sopiva.

Koska meillä kerrostaloasujilla ei juurikaan grillausmahdollisuuksia ole, nämä sienet on valmistettu ihan uunissa grillivastuksen alla. Resepti sopii varmasti mainiosti kuitenkin myös ihan oikeaan grillaamiseen!



Vegaaniset herkkusienet cashewpähkinä-currytäytteellä
(pääruoaksi kahdelle tai naposteltavaksi monelle)

Grillirasia eli 350 g Champ-herkkusieniä

2 dl cashewpähkinöitä
3 rkl currymausteseosta
3-4 kynttä valkosipulia
pari kourallista tuoretta korianteria
suolaa
öljyä

Laita cashewpähkinät likoamaan kylmään veteen. Puhdista sienet ja irrota niistä jalat. Älä heitä jalkoja pois, vaan kuutioi ne. Kuori ja silppua valkosipulit. Kaada pähkinöiden liotusvesi pois, ja yhdistä pähkinät, silputut sienten jalat ja valkosipulit sekä mausteet sauvasekoittimen kulhossa tai blenderissä. Lisää öljyä sen verran (muutama ruokalusikallinen), että saat seoksen muussautumaan tahnamaiseksi. Täytä sienet tahnalla kukkuraisiksi käyttäen apuna kahta teelusikkaa. Paista uunissa grillivastuksen alla (220 asteessa) tai grillaa, kunnes sienet näyttävät kypsiltä ja tahna on päältä ruskistunut (uunissa meni n. 10 min). Tarjoa raikkaan salaatin ja muiden (grilli)herkkujen kera.

Ei kommentteja: