keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Aurinkoa, kiitos!

Postaus on toteutetty yhteistyössä Instrumentariumin kanssa.

Huhtikuun lopulla pääsin taas Melkein kuin uusi -blogin Krissen seuralaisena kuulostelemaan Blogistanian uusia tuulia Bloggers' Inspiration Dayhin. Instrumentariumin pisteellä saimme sovitella aurinkolasiuutuuksia ja valokuvaaja Sanni Riihimäki nappasi kuvan jokaisesta poseeraamaan uskaltautuneesta.

Esittelyssä olleen Heritage-merkin uusi mallisto Spectacles of time juhlistaa menneitä vuosikymmeniä, mistä tietenkin kaikenlaisten klassikoiden ystävänä ilahduin. Ilahduin myös siitä, että pyöreän malliset rillit istuivat naamaani yllättävän mukavasti - viime vuodet kun olen suosinut lähinnä kissamaisia ja överi-isoja kehyksiä. Heritage-malliston esittelyssä kerrotaan, että pyöreät pokat olivat muodin huipulla ensiksi 1930-luvulla ja sitten taas uudestaan 1960-luvulla - ja ensimmäisenähän pyöreistä aurinkolaseista tulee mieleen John Lennon. Kyseiset vuosikymmenet ovatkin muotinsa suhteen minulle enemmän mieleen kuin vaikka supernaisellinen 50-luku tai hippien 70-luku.


Ihan näppärästi pyöreät arskat toimivat kuvassakin, vaikka oma inspiraatiopäivän asuni lepakkohihaisuudessaan johdattaakin mietteet menneistä vuosikymmenistä lähinnä kohti 80-lukua. (Oranssi paita on muuten viime keväinen oma tuotanto.) Nykyhetkestä kohti mennyttä haikailussa parasta onkin tietenkin, että vanhoista ajoista voi poimia inspiraatiokseen kivat, edistykselliset ja edelleen relevantit jutut ja unohtaa ummehtuneet tyylit ja tavat historian hämärään.

Ei kommentteja: