maanantai 17. huhtikuuta 2017

Viikonloppu Lontoossa, osa 1

Maalis-huhtikuun vaihteessa pelmahdimme minilomalle Lontooseen. Lontoo on Euroopan kaupungeista (tähän asti näkemistäni) ehdoton lemppari, ja minulle tämä olikin jo neljäs kerta kyseisessä kaupungissa. Ohjelmassa olikin aika paljon muuta kuin perusturistikohteita. Lyhyellä viikonloppumatkalla ehti tehdä vaikka mitä, ja siksi pilkoinkin postauksen kolmeen osaan.

lontoo

Uutta tällä reissulla oli, että huristelimme pitkin suurkaupunkia ilman perinteistä Oyster cardia. Nimittäin nykyään Lontoon busseissa ja metroissa käy ihan lähimaksuominaisuudella varustettu pankki- tai luottokortti. Hitusen jännitti, toimisiko suomalainen kortti ihan oikeasti ja veloittuisiko tililtä oikea summa joka matkalta. Jälkikäteen voin todeta, että hyvin toimi! Saisi tulla samanlainen systeemi kotimaisiinkin liikennevälineisiin.

Ihan ensimmäiseksi kaupunkiin saavuttuamme olimme tietenkin nälkäisiä. Tilanteen pelasti Borough marketin katuruokakoju Big V, josta bongasimme kehuttuja vegepurilaisia. Tuo markkinapaikka oli itse asiassa niin kiva ja sopivasti reittimme varrella, että kävimme vetämässä napaan vielä lisää katuruokaa juuri ennen kotiin lähtöä! Joskus matkalla on hankalaa vegeillä, ja siksi reissaaminen onkin yksi niistä poikkeustilanteista, joissa vielä syön lihaa. Lontoossa kuitenkin olisi pärjännyt harmia tai nälkää tuntematta ihan vegaanikin. Big V:n purilainen saikin heti kärkipaikan kasvishampparilistallani.

big v lontoo

green market, food market

Perjantai-illaksi meillä oli ohjelma suunniteltuna jo paljon etukäteen: menimme teatteriin! Katsottiin näytelmä nimeltä "Don Juan in Soho" Wyndham-teatterissa, ja pääosassa oli Doctor Who -sarjasta fanittamani David Tennant. Näytelmä oli oikein hauska, ja sitä onnistui melko hyvin seurata myös ei-äidinkielisen ja ei-aivan-superhyvin englantia osaavan ihmisen. Ennen teatteria piti tietenkin käydä pre theater dinnerillä, se toteutettiin jännittävästi intialaisia tapaksia tarjoavassa Talli Joe -ravintolassa.

teatteri lontoo

intialainen ravintola lontoo

teatteri lontoo

Lauantain ohjelmaksi oli suunniteltu retki Oxfordiin, siitä lisää omassa postauksessaan!

2 kommenttia:

Craft Candidate kirjoitti...

Oi, Lontoo on myös yksi suosikkikaupungeistani. Asuin siellä joitakin kuukausia (jo vuosia sitten) ja nautin kaikin siemauksin. Sen jälkeen olen kaupungissa vieraillut ihan eri silmin, ja toisaalta se muuttuu myös koko ajan. Odotanpa jatkokertomusta Oxfordista. :)

Katarimaria kirjoitti...

Lontoossa olisi ihana asua joskus - tosin ei ehkä asumiskulujen puolesta. Harmi vaan, ettei siellä oikein näytä olevan töitä tarjolla minun alani asiantuntijalle. Oxfordkin oli ihana ja sinnekin kyllä muuttaisin mieluusti. Postaus siitä tulee ehkä loppuviikolla, kunhan jaksan käydä valokuvia vielä läpi!