keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Parsaa! (Ja salaattia ja leipää)

Varma kevään merkki on, että satokausi-parsanippuvuoret ovat saapuneet lähikauppaan! Hassua, että vielä muutama vuosi sitten en ollut koskaan ostanut parsaa enkä tiennyt, pidänkö siitä tai mitä siitä olisin tehnyt. Nykyään voisin syödä sitä vaikka joka päivä aprillipäivästä juhannukseen!

Ja parsan laittaminenhan on ihan älyhelppoa ja nopeaa! Oma suosikkitapani on paahtaa parsat kevyesti uunissa, niin niistä ei tule yhtään vetisiä kuin keittämällä tai höyryttämällä voi tulla.

Tänään palasin kauppareissulta nälkäisenä ja väsyneenä. Siksi hemmottelin itseäni salaatilla, johon tuli parsan ohella kaikenlaisia muitakin herkkuaineksia.



Värikäs parsasalaatti

Rukolaa
Säilöttyjä artisokansydämiä
Kevätsipulia
Kurkkua
Miniluumutomaatteja
Parsaa

Kastikkeeksi:
Oliiviöljyä
Sitruunamehua
Suolaa

Leikkaa parsoista puumainen kanta pois ja kuori vartta vähän, jos kuori vaikuttaa paksulta. Leikkaa ne muutaman sentin pätkiksi ja paahda uunipellillä 200 asteessa 6-8 min. Anna jäähtyä hetki ennen muun salaatin sekaan lisäämistä.


Salaatin kanssa teki mieli tuoretta leipää mutta olin unohtanut ostaa sellaista kaupasta. Siispä pyöräytin itse supernopean leipäsen, mutta siitä lisää omassa postauksessaan, ehkä huomenna. Lisäksi lapioin lisukkeeksi simppeliä avokadokastiketta, jota olin tehnyt jääkaappiin jo aiemmin. Sen ainokaiset ainekset olivat avokadot, sitruunamehu ja suola.

3 kommenttia:

Heli / Taikasaappaat kirjoitti...

Näyttää todella herkulliselta. Minäkin olen tutustunut parsaan vasta ihan viime vuosina. Niin hyvää. Tähän mennessä olen aina keittänyt parsat, tuota paahtamista voisin kokeilla vaikka nyt pääsiäisen aikaan.

Maarit kirjoitti...

Hui, kun näyttää hyvältä! Tätähän pitää itsekin kokeilla, joten suurkiitos ohjeesta ♥ Uudet reseptit - ja vielä helpot sellaiset - ovat aina tervetulleita, koska sitä niin helposti rutinoituu samoihin ruokiin ja valmistustapohin. Minä erityisesti yritän aina mennä "helpoimman kautta", koska minulla on monia ruokayliherkkyyksiä, mutta tätä salaattia voin tosiaan minäkin kokeilla :D!

Katarimaria kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne!

Heli, en melkein koskaan keitä mitään :'D Minusta kaikista vihanneksista tulee jotenkin maukkaampia uunissa paistamalla, vaikka ei laittaisi edes öljyä niihin.

Maarit, kiva jos ohjeesta on iloa! Helppoa ja nopeaa kasvisruokaa omasta päästä ja soveltaen olisi varmaan aika hyvä kuvaus mun blogin ruokaosastolle, joten kannattaa seurailla, jos niistä löytyisi arkiruokainspistä!