torstai 27. huhtikuuta 2017

Kadai Paneer eli cashewpähkinäcurry Mifusta

Pinaatti-juustocurry eli palak paneer Mifusta tehtynä on saanut vakipaikan arkiruokalistalla, mutta välillä halusin testailla myös muita intialaisia juustoreseptejä tämän raejuustoa muistuttavan lähikauppatuotteen kanssa. Totesin, että myös cashewpähkinä-juustocurry eli kadai paneer toimii aivan hyvin!

Tässä resepti jakoon muillekin. Tällä kertaa ihan kuohukerman kera, sillä pääsiäisen jäljiltä jääkaapissa oli mämmin kaveriksi kermaa - ja sitten mämmiä ei enää kaupasta pääsiäislauantaina saanutkaan. Kävi siis niin, että suuren eteläsuomalaisen mämmikriisin seurauksena mielensä pahoitti ainakin yksi espoolaisrouva täällä ruudun takana. No, kerma upposi hyvin tähän reseptiin ennen vanhaksi menoaan.



Mifu-cashewpähkinäcurry (3-4 annosta)

1 pkt Mifua
1 pss pakasteherneitä
1 dl kermaa tai rasvaista maustamatonta jogurttia

1-2 sipulia
1-2 paprikaa
2-4 kynttä valkosipulia
parin sentin pala inkivääriä

2-3 tl garam masalaa
2-3 tl currymaustetta
(tai sekoitusten sijaan esim. 1 tl korianteria + 1 tl neilikkaa + 1 tl kurkumaa + 1 tl kardemummaa +1 tl mustapippuria)
1 tl chilimaustetta

öljyä tai margariinia paistamiseen

Tee ensin kastikkeeksi tuleva tahna. Liota casheweja hetki kylmässä vedessä. Silppua ja kuullota öljyssä sillä aikaa sipulit ja paprikat. Omaan annokseeni tuli tällä kertaa hassusti puolitoista sipulia ja paprikaa, sillä jääkaapissa oli jämät vanhoista. Lisäksi käytin mausteena Lontoon-tuliaisina ostamaani balti curry -mausteseosta sekä kaapissa majaillutta garam masala -sekoitusta. Aineisosalistan perusteella samantyyppisiä makuja ruokaan saa yhdistelemällä tuossa lueteltuja yksittäisiä mausteita. Ja koska tulisuutta ei ollut minun makuuni tarpeeksi, heitin sekaan vielä hippusen chiliä. Mausteitakin kannattaa kuullotella öljyssä pikku hetki.

Kun sipulit ja paprikat ovat pehmenneet, kaada ne pannulta kuumuutta kestävään kulhoon ja surauta sauvasekoittimella tahnaksi. Saman voi tietenkin tehdä tehosekoittimessakin. Valuta liotetut cashewit ja surauta nekin tahnan sekaan, ja samaan syssyyn voi mukaan kipata kermankin helpottamaan soseuttamista.

Paista sitten Mifua pannulla, kunnes murusiin tulee vähän paistopintaa. Kaada sekaan vihannestahna ja pakasteherneet, ja anna hautua sillä aikaa, kun keittelet lisäkkeeksi riisiä tai paistelet vaikka tuollaisia chapatin-kaltaisia leipäsiä curryn kaveriksi. Leipien ohje on maailman helpoin: neljään leipään tarvitset 4 dl jauhoja, 2 dl jogurttia, hippusen suolaa ja öljyä paistamiseen.

Ei kommentteja: