keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Feta-soijasuikalepaistos



Yhtenä päivänä en jaksanut lähteä kauppaan (ylläri) ja siten piti kehitellä etäpäivän lounasta kaapeista löytyvistä antimista. Tuloksena syntyi sen verran maistuva pöperö, että sitä voisi tehdä ihan tarkoituksella toistekin!

Näinä trendikkäiden kasvisproteiinivalmisteiden aikoina vanhat kunnon soijasuikaleet ovat vähän jääneet unohduksiin. Ovathan ne vähän vaivalloisempia valmistaa kuin nyhtökaura, joka ei kaipaa kuin lämmitystä, mutta hinnassa voittaa sen mitä vaivassa menettää.

Feta-soijasuikalepaistos

kesäkurpitsa
punainen paprika
iso sipuli
12 kpl keltaisia kirsikkatomaatteja
maun mukaan oliiveja ja valkosipulia
n. 3 dl soijasuikaleita (kuivina)
paketti fetaa
kasvisfondia
oliiviöljyä
mustapippuria
paprikamaustetta
basilikaa, persiljaa tai muita yrttejä

Keitä soijasuikaleita kasvisfondilla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Pilko sillä aikaa kasvikset ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Valuta soijasuikaleet ja paista niihin öljyssä hyvä rapea paistopinta, mausta pippurilla ja paprikajauheella. Siirrä suikaleet uunivuokaan, ja paista sipuli, paprika ja kesäkurpitsa. Sekoita paistetut kasvikset ja soijasuikaleet ja lisää mukaan puolitetut kirsikkatomaatit, oliivit, yrtit ja murusteltu feta. Paista uunissa, kunnes feta on vähän ruskistunut pinnalta (n. 20-30 min).

Tulin siis ihan vahingossa kehitelleeksi hiilareita välttelevälle sopivan kasvisreseptin. Jos haluaa energiapitoisemman pöperon, toki mukaan voisi heittää vielä vaikka keitettyä pennepastaa, ja juustonystävä raastaa pinnalle vielä kerroksen parmesania tai vastaavaa.

2 kommenttia:

Minna M kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä. Minä paastoilen eli en syö lihaa ennen pääsiäistä. Tätä reseptiä voisi testata!

Katarimaria kirjoitti...

Toivottavasti maistuu sinullekin!