keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Talven viimeinen pipo

Eipä enää ole kunnon pipokelejä täällä etelässä näkynyt. Lienee siis parasta unohtaa odottelu, että joskus saisin järkeviä ulkokuvia neulomastani piposta. Laitan sen nyt tänne blogiin kuitenkin näin b-luokan räpsyillä dokumentoituna, jotta blogi pysyy hengissä.
Pipo syntyi välityönä jämäkerästä, kun kaipasin jotakin kiinnostavaa ja nopeasti tulosta tuottavaa neulottavaa.

Malli on Neon Ski Bonnet, joka löytyy ilmaisena Ravelrystä. Siihen kuuluisi vielä huipulle tupsu ja reunoihin solmimisnauhat, mutta minusta ne olisivat tehneet piposta liian lapsellisen oloisen, joten jätin sen vaan tuollaiseksi. Voihan ne lisätä myöhemmin, jos alkaa tuntua siltä. Mutta tupsut nyt vaan ovat hankalia, jos tykkää käyttää huppua päänsä lisälämmikkeenä.


Pipon tekeminen oli kivaa, sillä tuli opeteltua täysin uudenlainen myssyntekotyyli: ensiksi tehtiin putkilomainen palmikko-osa, josta sitten poimittiin silmukat varsinaista päälakiosaa varten. Samalla opettelin uuden tekniikan, jossa lankaa kierrettiin silmukoitten ympärille. Mikähän tuon tyylin suomenkielinen termi mahtaa olla? En äkkiseltään löytänyt stitch wrapsille mitään käännöstä (EDIT: smokkineule lienee kyseessä!). Kaksinkertaisen reunan ansiosta malli onkin etenkin korvista paleleville kaltaisilleni mainio, vaan näillä +10-lämpötiloilla jo auttamattomasti liian kuuma. Toissapäivänä pakkasinkin sen jo talvivarusteiden laatikkoon odottamaan syksyä.

Ohjeessa on kokoja lapsukaisista isopäisiin aikuisiin. Voikin olla, että ensi talvena syntyy tällä ohjeella jokin lahjapipo lähipiirin jälkikasvulle! Mutta sitä ennen tietysti on kesäneuleiden aika.

1 kommentti:

Hannele Lampela kirjoitti...

Oi miten kaunis! Ehkä tyylikkäin pipo pitkään aikaan! Mä olen tottunut ajattelemaan talvipäähineet sellaisina sporttirääkkyjinä, mutta tuo kaunotar henkii menneiden vuosikymmenien klassista tyyliä – Grace Kelly pukeutui varmasti talvella JUST noin :).

<3 Hannele