keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Punainen palmikkotakki

Aika tarkkaan kaksi vuotta sitten tein harmaan palmikkoneuletakin, josta tuli yksi eniten käytetyistä omatekoisista neuleistani. Ostin siihen kallista ja hienoa kashmir-merinolankaa, mutta melko pian jouduin huomaamaan, että hinta ja ylellinen tuntuma eivät yhtään korreloi kestävyyden kanssa. Puolentoista vuoden käytön jälkeen jouduin toteamaan, ettei takkia enää kehdannut käyttää ihmisten ilmoilla: neulos oli nyppyyntynyt todella pahasti ja kainaloista villa oli huopunut ihmeellisiksi möykyiksi.


Mitäpä siis muuta kuin uutta neuletakkia tekemään! Mallikin, joka löytyi Suuren Käsityön tammikuun 2015 numerosta, oli niin kiva tehdä, että olin jo ennen ensimmäisen version nuhjaantumista suunnitellut tekeväni toisen samanlaisen erivärisenä. Lisäsyynä oli sekin, että ensimmäisessä versioissa onnistuin lukemaan kuviokaavioita jotenkin silmät ristissä ja sekoitin kaksi kuvioita hieman keskenään. En sitten viitsinyt kuitenkaan purkaa, mutta väärin tehty kohta vähän jäi kaivelemaan. Uuden tekisin oikein! Ja harmaan sijasta siitä tulisi punainen! Kesällä Anttilan konkurssimyynneissä sitten päädyin hamstraamaan lankaa, ja kirvelevän luksuslankapettymyksen jälkeen täytin ostoskorini vanhalla kunnon Novitan Floricalla.


Joulun jälkeen takki sitten oli viimein valmis. Toivon, että se vähäsen venahtaa vielä käytön myötä, sillä erityyppisen langan johdosta siitä tuli mallitilkkumätsäilyistä huolimatta vähän nafti hihoista ja hartioista. Florica ei nimittäin muotoutunut pingottaessa ihan yhtä hyvin kuin se merinolanka. (Ja täytyy tunnustaa, että olen tämän stressaavan talven aikana vähän levinnyt.) Takin venymistä tai käyttäjän kaventumista odotellessa se kuitenkin toimii, kunhan ei kovin paksuhihaista paitaa ala alle tunkemaan.


Tämä ihmeellinen poikkeustapaus, että blogikuvani on otettu muulla kuin itselaukaisimella ja vielä ihan ulkosalla, liittyy siihen, että samalla kuvailtiin asiallisia pönötyskuvia väitöstiedotteeseen. Hui! Enää pari viikkoa! Kaikki ei todellakaan ole valmista, painajaisissa unohtuva lektiokin vielä pahasti kesken.

3 kommenttia:

EiccaPote kirjoitti...

Onpa kiva malli ja ihana väri!

Pipo-otus kirjoitti...

Kaunis neule! (: Tsemppiä loppurutistukseen!

Katarimaria kirjoitti...

Kiitos Eicca ja Pipo-otus!