maanantai 20. helmikuuta 2017

Neulelahjoja väitöskirjan ohjaajille ja vastaväittäjälle

Kauan odotettu väitöspäivä hujahti viime viikolla ohi. Päivästä ehkä kuvia tulossa myöhemmin, kun ehdin saada itselleni silloin kuvattuja otoksia. Tässä kuitenkin muutama käsityö, joka valmistui jo viime vuoden puolella mutta on odottanut blogiin pääsyä tähän asti. Vaikka väitöspäivänä lähinnä väittelijä itse on se, joka saa kantaa kotiin kukkia ja lahjapussukoita, halusin antaa loistaville ohjaajillenikin jotakin muistoksi. Ja koska vastaväittäjä on vanhan perinteen mukaan karonkkaillallisen kunniavieras, tein hänellekin pikku muistiaisen.

Violetit lapaset on hieman soveltamalla tehty Ullassa 03/09 ollutta Karismalapasten ohjetta seuraillen. Palmikkokuvio on suoraan ohjeesta, mutta nurjan sijaan tein sisäpuolen helmineuletta, koska tykkään siitä enemmän. Lankana on Novitan Jussi, josta ylläripussissa sain tuollaista tosi kivaa elävää violettia.

Toinen ohjaaja sai palmikkojen sijaan kirjoneuletta. Ohje on Suuren Käsityön numerosta 9/2014. Siinä oli monta hyvää perinteistä kirjoneuleohjetta, joten olen jemmannut lehden ja tämänkin version tein jo toista kertaa. Ensimmäinen toteutus meni myös lahjaksi, ja niin kiireisellä aikataululla ettei se tainnut koskaan ehtiä blogiin asti. Näissä lankana on Nallea.


Vastaväittäjän sukat taas syntyivät neuletakista ylijääneestä Florica-kerästä. Päällipuolella kulkeva palmikko on sama kuin Karismalapasissa, ja muuten kyseessä on ihan perussukka kärjestä aloittaen. Kantapään tein sillä edellisissä sukissa oppimallani tekniikalla.

2 kommenttia:

EiccaPote kirjoitti...

Joko se meni?? Onnea, onnea!

Katarimaria kirjoitti...

Menihän se :) Kiitos!