keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Kasvislasagne Härkiksestä ja sienistä

Ehdinpäs ajastaa edes yhden postauksen reissun ajaksi!

Mifu-reseptin lisäksi olen syksyn aikana ehtinyt testailemaan toistakin trendikästä lihankorviketta, nimittäin Härkis-härkäpapurouhetta. Viimeksi sitä ostaessani oli jo mielessä, mitä teen: mieli teki nimittäin lasagnea. Ja siitä tulikin oikein hyvää! Mielestäni Härkis oli lasagnessa parempaa kuin soijarouhe, josta kasvisversio on meillä aiemmin tehty. Tässä resepti muistiin.

kasvislasagne

Härkis-sienilasagne (4-5 annosta)

Tomaattikastike

1 pkt Härkistä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
250 g tuoreita herkkusieniä
1 prk tomaattimurskaa
oliiviöljyä
mustapippuria
paprikajauhetta
suolaa
kuivattua oreganoa
basilikaa
laakerinlehti

Silppua sipulit ja sienet. Paista ne öljyssä pehmeiksi. Lisää mausteet, tomaattimurska ja Härkis. Anna muhia juustokastikkeen teon ajan.

Juustokastike

50 g margariinia
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl maitoa
1/2 pss mozzarellaraastetta
suolaa
valkopippuria

Sulata margariini, sekoita siihen jauhot ja kuumenna hetki mutta älä ruskista. Lisää maito ja kiehauta. Lisää mausteet ja juusto.

Kasaa vuokaan kerroksittain lasagnelevyjä, tomaattikastiketta ja juustokastiketta. Omaan vuokaani tuli tällä setillä kolme kerrosta. Ripottele loput juustoraasteesta päällimmäiseksi. Paista 200-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.


Onkos Härkis jo muille tuttua?

Ei kommentteja: