tiistai 16. elokuuta 2016

Vielä yksi kesäretki: Porvoo


Vielä yksi lauantai vietettiin kesää ja sivistyttiin ottamalla bussi Porvooseen. Minä enkä puoliso emme nimittäin kumpikaan olleet koskaan aikuisiällä käyneet siellä. Olihan se sievä pikkukaupunki, aika turistinen tosin.


Kaikenmoista sisustus- ja käsityöputiikkia olisi vanhassa kaupungissa ollut vaikka kuinka, mutta jätimme ne suosiolla väliin. Yhteen kirppariin kurkattiin mutta ei ostettu mitään. Sisustussälästä en oikein jaksa innostua, ja lankojen suhteenkin yritän taas kerran saada vanhoja varastoja vähän hupenemaan. (Vaikka taisin kyllä viime viikolla hamstrata Anttilan loppuunmyynnistä muutaman kerän.) Keskityimmekin guljailemaan lämpimänä päivänä tunnelmallisilla kujilla, ja pidimme sadetta äkillisen ukkoskuuron aikana museossa.


Raatihuoneella oli nähtävissä Porvoon historiaa sekä porvoolaisten taiteilijoiden teoksia. Viereisessä Holmin talossa taas tarjolla oli oikein kiinnostava näyttely porvoolaisen suurnaisen Alva Forsiuksen elämäntyöstä. Olisipa muinoin hissantunneillakin kerrottu enemmän tarinoita ihmisistä ja elämästä sotien ja vuosilukujen sijaan!


Välissä syötiin hyvää pastaa hälisevän täydessä Zum Beispiel -ravintolassa, ja jälkkäriksi tietty perinteisesti jätskiä puistossa.Iltapäivällä ehdittiin vielä kurkkaamaan Runebergien Porvoon-kotiin, joka oli jopa kotimuseoksi harvinaisen kokonaisvaltaisesti säilytetty, vanhanaikaisia huonekasveja ja pihapuutarhaa myöten.


Ja sitten pitikin jo hipsiä takaisin bussiasemalle, että pääsi illaksi kotiin. Jaksaisikohan talvellakin tehdä vielä tällaisia minilomia?

4 kommenttia:

tttintti kirjoitti...

Kivoja kuvia! En tiiä ootko ite huomannut, mutta sun kuvat pikselöityy aika reilusti tänne blogiin. :/ Liekö nyt vika jossain koodi-suurennoksissa vai sitten kuvan koossa, mutta näyttää paikkapaikoin vähän ikävältä.

Katarimaria kirjoitti...

Hei, kiitos tiedosta! Olen bloggaillut viime aikoina lähinnä läppärin pikkunäytöltä, joten en ole kiinnittänyt kuvien laatuun huomiota. Pitääkin selvittää, mikä niitä vaivaa!

Mari-täti kirjoitti...

Voi, tulipa ikävä Porvooseen! Toi Rubebergien talo ja sen puutarha on mun lemppareita koko maailmassa <3

Mun isolta näytöltä näkyy kuvat ihan hyvälaatuisina, ei pikselöitymistä havaittavissa.

Katarimaria kirjoitti...

Porvoo oli kyllä kiva, ja tuollaisen puutarhan kun saisi joskus itselleen :D Vaikka luulen, että sitten tarvitsisin kyllä puutarhurinkin ;D

Toivon, että kuvat toimivat nyt paremmin, kun lataan ne "alkuperäinen koko"-muodossa enkä "erittäin suurina" Bloggeriin. Otin vasta hiljan käyttöön koodin, jolla niistä tulee tasalevyisiä ja se taitaa vähän heikentää vanhojen postausten kuvia. Ja tietty tässäkin jutussa on joukossa tuo ruokakuva, joka on otettu kännykän kameralla ja siksi huonompi kuin muut.