keskiviikko 10. elokuuta 2016

Kahden kesän projekti on valmis


Kaksi kesää vienyt ikuisuusprojekti on viimein valmis. Olen tyytyväinen, että se on valmis, mutta ehkä en enää oikein muista, miksi sen silloin viime kesänä edes aloitin.

Tavoitteena oli käyttää pari jämäkerää kahta eriväristä puuvillalankaa johonkin helppoon, nopeaan ja kesäiseen. Valitsin neuleohjeen Novitan arkistosta, koska langoista valkoinen oli juuri Novitan Huvilaa. Vihreä on samanpaksuista jotakin epämääräistä vanhaa. No, pitäisi tuntea itsensä jo sen verran, että tietäisi sileän neuleen olevan meikäläiselle kaikkein hitain neuletyyli - niin tylsää! Lopputuloskin alkoi jossain vaiheessa epäilyttää, ja työn venyessä ehdin jo unohtaa, mitä kokoa olinkaan tekemässä, ja jouduin purkamaan. Mutta siinä vaiheessa, kun takakappale on jo valmis, sisulla piti tehdä loppuun.


Kun olin päätellyt jämälangoista neulotun raidallisen puuvillatopin, olin aika varma, että purkutuomio tulee. Työ näytti nuhjuiselta ja muodottomalta, ja kaulus sojotti ihan minne sattuu, mutta annoin muotoonkuivattamiselle vielä mahdollisuuden. Kastelu paransikin jälkeä selvästi, ja kauluskin asettui, kun vielä kiinnitin sen takaa muutamalla pienellä pistolla. Tosi mukavahan tällainen väljä puuvillahomma on päällä, mutta jotenkin en nyt oikein innostu. En kuitenkaan ala heti purkamaan - olkoon sitten kotipaita, jos ei muuta.
2 kommenttia:

Johanna Marjukka kirjoitti...

Hyvältä näyttää tuskailuista huolimatta. (: Ainakin se on nyt valmis!

Katarimaria kirjoitti...

Niinpä :D Eipähän pyöri enää keskeneräisten laatikossa ärsyttämässä!