keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Oho, ostin kengät!

Kuten Instagramissa seuraaville jo selvisi, ostin kengät. Tai oikeastaan kahdet kengät, mutta sitten päädyin palauttamaan toiset. Sorruin Eccon nettikaupan alessa, sillä vanhat hyvät sandaalini ovat tänä kesänä alkaneet sanoutua irti yhteistyöstä jalkojeni kanssa, ja toiset ahkerasti käytetyt, vasta keväällä ostetut, kesäkenkäni ovat jo pohjasta puhki.


Eccolla taitaa olla aikamoinen mummokenkä- ja terveyssandaalimaine. Itse olen ollut vannoutunut mummotossujen eli kaikkein klassisimpien Ecco-kenkien ystävä jo yli kymmenen vuotta. Muut käyttivät ensin Converseja ja nykyään monilla on kaupungillakin lenkkari-lenkkarit. Minä vaan tallustan vuodesta toiseen Ecco-tossuissa, kolmannet jo käytössä, koska parempia ei vaan ole.

Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän arvostan kengissä mukavuutta ja sitä, että niillä voi kävellä kilometritolkulla. Liian sporttiset lenkkarit eivät kuitenkaan sovi tyyliini yhtään. Olen myös yrittänyt opetella laittamaan kenkiin rahaa, tosin aina joskus sorrun joihinkin alle kahdenkympin läpyttimiin, jotka sitten kävelen kesässä puhki, kuten nuo keväällä hankitut Henkkamaukan ballerinat taas osoittivat. Taas yritän muistuttaa itseäni, että mieluummin kävelen satasen kengillä viisi vuotta kuin kahdenkympin kengillä kolme kuukautta.


Tänä kesänä jalkojani on vaivannut kumma ilmiö, nimittäin saan jalkapohjiin rakkoja sellaisillakin kengillä, joilla aiempina kesinä olen kävellyt ongelmitta pitkiä reissuja. Syytän ongelmasta keväällä käyttämiäni kuorintasukkia: jalkapohjista tuli toki ihanan pehmeät, mutta ehkä sillä paksulla nahalla oli jokin funktiokin, nimittäin kestää kesäkenkiä ilman sukkia. Tästä syystä vanhat ja ainoat sandaalini ovat jääneet surkean vähälle käytölle, mutta nyt minulla on uudet. Ja uusissa on mahtavat, pehmeät Ecco-pohjat, jotka toivottavasti hellivät herkkänahkaisia jalkapohjiani. Ensimmäisen päivän jälkeen fiilis on lupaava.


Nuo ballerinat siis palautin, sillä kärki oli vähän liian kapea, ja jostain syystä ajattelin, että ne näyttivät jalassani kanooteilta. Kävelen siis reikäisillä halpisballerinoilla tämän kesän loppuun, ja ensi keväänä akuutti puutostila on taas edessä.

Lukijoissa ketään Ecco-faneja?

2 kommenttia:

Emilia H kirjoitti...

Kivat kengät! Multa ei löydy yhtään Eccon kenkiä, mutta olen miettinyt niiden hankkimista. Kenkiin olisi kuitenkin hyvä satsata. :)

Katarimaria kirjoitti...

Kiitos! Eccot ovat kyllä hyvä sijoitus nimenomaan mukavuuteen. Viikon käyttökokemuksen jälkeen faniuteni sai kyllä pikku kolauksen noiden sandaalien takia - ne ovat kyllä mukavat mutta niissä on suunniteluvirhe, jonka vuoksi joudun reklamoimaan. Voi olla, että blogiinkin tulee vielä jatko-osa, kunhan selviää, miten asiakaspalvelu reagoi :/