keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Kesähäät ja vaatekriisit

Varmaan arvaattekin: en ole kukkamekkoihmisiä. Omistan yhden riittävän juhlavan kukkakuvioisen kesämekon, joka on jo huimat yhdeksän vuotta vanha. Tykkään siitä, koska se ei ole liian kukkainen (pohja on musta) ja malli on aivan oivallinen. Olen käynyt sillä suunnilleen juhlat kesässä, mutta etenkin jos peräkkäisiin juhliin osuu paljon samoja ihmisiä, alkaa nolottaa. Aina sama mekko. Vaikka ihmiset unohtaisivatkin, mitä missäkin juhlissa kenelläkin on päällä ollut, alkaahan se näyttää hassulta ainakin valokuva-albumeissa. Miksi miehillä ei ole ongelmaa käyttää juhlat toisensa jälkeen samaa tummaa pukua, mutta ainokaisen kukkamekon kanssa iskee kriisi? Ongelma lienee enimmäkseen oman pääni sisällä, mutta tunnistatteko fiiliksen?


Heinäkuun alussa oltiin vieraana toisissa tälle kesälle osuvissa häissä. Matkalaukkua pakatessa vaatekriisi iski. Varma vanha kukkamekkoni ei sopinut yhteen uuden laukkuni kanssa - ja olin ajatellut säästää mekon tämänkesäisen käyttökerran niihin toisiin, tuleviin juhliin, joissa olisi osittain samoja ihmisiä. Puristavia, lököttäviä ja muuten vaan huonoja vanhoja juhlavaatteita lenteli kirppiskassiin, ja melkein lähdin paniikkiostoksille. Lopulta kuitenkin päädyin hyväksihavaituista arkivaatteista yhdisteltyyn konferenssi-illallislookiin. Jakku on pari vuotta vanha (Anttilasta), hihaton sifonkipaita keväällä H&M:stä ostettu (omistan kolme melkein samanlaista: vihreän lisäksi harmaan ja valkoisen), joustava hame jostakin kirppikseltä kauan kauan sitten ja kengät en-muista-mistä huikeat 12 vuotta sitten hankittu.

Viihdyin paremmin kuin kukkamekossa. Eikä tarvinnut ostaa mitään uutta. Katsotaan, miten seuraavien juhlien kohdalla käy.


Ei kommentteja: