perjantai 22. heinäkuuta 2016

Keittiönpöydän pikapäivitys

Tunnustan: olen päätynyt mukaan sisustusbloggaajien villitykseen. Meilläkin liimaillaan nyt D-C-fix -muovikalvoa.

Olen varmaan aiemminkin kirjoittanut, että tähän asuntoon muutosta asti (eli noin kolme vuotta) ruokailuryhmä on ollut päivityslistalla. Olemmekin muutamaan otteeseen selailleet nettikirppiksiltä ja huonekalukauppojen verkkosivuilta uusia pöytiä. Pienellä neljän hengen pöydällä tila käy vähiin, jos syömään kutsutaan enemmän kuin pari ihmistä - tai jos pöydälle levitetään joku kunnon lautapeli. Suurin pöytä-ärsytyksen aihe on kuitenkin pahentunut viimeisen puolen vuoden aikana: pöydän pinta nimittäin näytti jo pitkään tältä:


Olemme selvästi istuneet liian paljon vierekkäin tuolla toisella puolella pöytää. Siinä aina syömme aamupalaa ja luemme Hesaria täppäriltä. Pöytä oli siis kulunut aika pahasti. Pöytäliinoja ei tule käytettyä, sillä pöytä pitää saada pyyhittyä helposti puhtaaksi kissankarvoista ja tassunjäljistä. Vahakangas taas olisi aivan liiallinen aikamatka 90-luvulle. Ostoslistalla oli siis uusi pöytä, kunnes bongasin Nooran blogista oivallisen pöydänkunnostusvinkin. Googlasin lisää tarinoita onnistuneista pöytien päällystyksistä, ja esittelin Bauhausin sivuilta löytyvät muovikalvot puolisolle. Pöydän kunnostus meni kesäloman tehtävälistalle, ja viime viikonloppuna viimein tehtiin pyöräretki Bauhausiin ja ruvettiin hommiin.


Tarrakalvon liimaaminen vaati tarkkuutta mutta oli yllättävän helppoa. Työvälineinä oli sakset, mattopuukko ja tasoittamiseen käytettiin kirjaa ja ikkunalastaa. Ohjeita ja havainnekuvia päällystämisestä löytyy yllä antamieni linkkien takaa hyvin, ja myös Youtubessa on videoita. (Meillä taas oli kummallakin kädet kiinni tarrakalvossa niin ettei siinä vaiheessa paljon kuvattu.) Jokin pikkuruinen ilmakupla pöytään jäi, mutta olen jopa yllättynyt, kuinka kiva lopputuloksesta tuli. Laitettiin siis tummanruskeaan pöytäämme musta puukuvioinen muovi, ja tulos näyttää suht uskottavasti maalatulta puupinnalta. Nähtäväksi jää, kuinka hyvin pinta kestää kulutusta, mutta ainakin saatiin jatkoaikaa uuden ruokailuryhmän etsiskelyyn.

Pöytämme levyinen tarrarulla kustansi alle kympin, ja sitä jäi vielä jonkin verran yli. Suunnittelen päällystäväni sillä joku päivä pari tylsää valkoista kukkaruukkua tai jotain.

2 kommenttia:

Aurinkokujalla kirjoitti...

Näyttää ihan maalatulta, hyvän näköinen.
Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

Katarimaria kirjoitti...

Kiitos kommentistasi ja arvontamainoksesta!