keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Synttärilahjalanka käytetty!


Muistatteko sen keskeneräisten neulomusten laatikon? Ei, niistä ei ole tullut valmiita. Yksi pieni kesäkässätyö nimittäin kiilasi jonon ohi. Venyttelin sen muotoonsa Berliinin-reissun aikana, ja nyt olisi näytettäväksi kuviakin.


Sain kirjavan, mieleeni olevista murretuista sävyistä koostuvan 100%-puuvillalangan synttärilahjaksi ystävältäni ja kollegaltani Jennyltä. Lanka on merkiltään Schachenmayrin Catania color. Ideani oli tehdä siitä kevyt myssy normaaliin suomalaiseen kesäsäähän, ja itse asiassa ensimmäisestä kerästä teinkin pitsineulemyssyn konferenssimatkan aikana. Tästä prosessista raportoin Instagramin puolella toukokuussa. Jotenkin omassa päässäni löysä kirjava myssy kuitenkin vei fiilikset liikaa 15-vuotiaan itseni hippityyliin, ja lanka tahtoikin muovautua joksikin muuksi. Myssy päätyi siis purkuun.

Sopivasti pähkäilyni aikoihin törmäsin Koukuttamon blogissa malliin, kuinka tehdä huivi hyödyntäen rajallinen lankamäärä mahdollisimman huolella. Laskeskelin että löysää neulomalla kahdesta kerästä saisin jo käyttökelpoisen asusteen. Voisihan se hieman isompi olla, mutta käyttökelpoinen kyllä kesähuiviksi näinkin! Suuret kiitokset Noralle vielä ohjeesta! Uskon, että tulen tekemään sitä pohjana käyttäen vielä muitakin huiveja. Paheeni nimittäin on ostella ihania keriä esimerkiksi matkamuistoina miettimättä sen tarkemmin, mitä mistäkin lopulta tulee.

Mitään tyylikästä asustailausta ette valitettavasti vielä huivin seuraksi näe, sillä melkein-jo-parantunut flunssani otti ja riehaantui reissussa. Fiilis on aika rupuinen myös siksi, että voidakseni pitää heinäkuussa vähän pidemmän loman minun pitää vielä saada kirjoitetuksi aika monta sivua väitöskirjani johdantoon. Lisäksi viikonloppumatkamme aikana Ulla-kissa oli tullut kipeäksi: eilinen päivä meni huolesta soikeana eläinlääkärissä. Ullalla todettiin virtsatietulehdus ja anemia, mutta anemian syy jäi vielä arvoitukseksi, ja kissaa täytyy nyt tarkkailla ja pakkosyöttää. Juhannusviikon kauniit päivät kuluvat siis minun osaltani kotona flegmaattisen kissan ja kuumuutta puhisevan läppärin kanssa. Onneksi parvekkeella sentään saa vähän maistaa aurinkoa.

Ei kommentteja: