perjantai 3. kesäkuuta 2016

Syksyneule etuajassa

Nyt niistä keskeneräisistä yksi on valmis! Syksyisen oranssi neule valmistui helleviikolla, jolloin oli taatusti liian kuuma sitä käyttää. Pingotuksen jälkeen se piti kuitenkin pukea hetkeksi päälle kuvien ottoa varten.


Lehtikuvioinen leveähihainen neule syntyi siis jämälangasta, joka jäi yli neuletakista, jonka tein kaverin äidille tilauksesta. Kaksi ja puoli kerää talvella tarjouksessa ollutta Novitan Rose-lankaa riitti juuri ja juuri, kun tein alareunan resorin ohjetta lyhyempänä. Arvatkaapa, mitä tuli neuleen hinnaksi?! Kaksi ja puoli euroa! Hyvä diili, eikö? Lisäksi kuvio oli tosi kiva neuloa.


Mallin bongasin erään nyt jo hiljentyneen blogin vuosien takaisesta postauksesta pohdiskellessani, mitä jämälangasta tekisin. Malli löytyy Novitan nettisivujen arkistosta. Alkuperäinen ohje on siis valkoinen, mutta minä näin lehtikuviossa heti syksyn oranssin ruskan.

Väri on ainakin nyt alkukesänkalpealle naamalleni ehkä hieman liian villi, ja leveät hihat osoittautunevat takkien kanssa epäkäytännöllisiksi. Nähtäväksi jää, kuinka ahkeraan käyttöön pusero pääsee. Ensivaikutelma on kuitenkin onnistunut, ja ainakaan hinnan puolesta kahden ja puolen euron investointi ei harmita, vaikka käyttökertoja vuoden mittaan ei kovin montaa tulisikaan.4 kommenttia:

Johanna Maria kirjoitti...

Kaunis! Minäkin joskus neuloin tällä mallilla paidan, mutta nyt en kyllä muista mihin se on joutunut. Tuo väri on minusta aivan ihana :)

Johanna Marjukka kirjoitti...

Aivan ihana! Itsellä on huivi tulossa samasta langasta. Väri on tosi kaunis, siksi minullekin tarttui mukaan... ja ehkä huokea ale-hinta vaikutti asiaan. ;)

Katrine Birkenwasser kirjoitti...

Upea väri ja kiva malli! Luulisi käyttökertoja ilmaantuvan.

Katarimaria kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Tänään pusero on päällä ensi kertaa ihan tosi toimissa, joskin se on vähän kehnosti ilmastoidussa aurinkoisessa toimistossa hitusen kuuma. Ihan hyvältä vaikuttaa, ja aamukylmässä sain hihoista huolimatta nahkatakin sullottua päälleni, joten eiköhän tämä käytössä toimi. Hieman houkuttelisi tehdä samantapainen jostakin ohuesta puuvillalangasta - mitähän siitä mahtaisi tulla!