sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Mehevät mutakakkumuffinit

Olen kärvistellyt torstai-illasta saakka ikävän kesäflunssan kourissa. Viikonloppu onkin kulunut lähinnä sohvalla torkkuen, HBO:sta Strain-nimistä sarjaa katsoen, neuloen ja välillä torkkuen, keräten voimia huomista Turku-päivää varten. Tauti lienee vähitellen selätetty, sillä nyt iltaa kohti piristyin sen verran, että leivoin muffinsseja. Ja toisin kuin viimeksi, tällä kertaa niistä tuli ihan täydellisiä!

Määritelmällisesti nämä varmaankin ovat kuppikakkuja eivätkä muffinsseja, muffineja tai mitä lie, sillä jutun juju on juuri se, että koostumus ei missään nimessä ole kuiva ja hattarainen vaan juurikin täydellisen mehevän suklaakakkumainen. Ohje on mukailtu vanhan ainejärjestöni legendaarisesta salaisesta myyjäiskakkuohjeesta, mutta koska kyseessä ei enää ole suklaakakku- vaan muffinssitaikina ja olen modannut ohjetta omaan käyttööni hieman, uskallan ehkä julkaista sen täälläkin.Mutakakkumuffinit eli mehevät suklaakuppikakut  (12 kpl muffinipellissä)

5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl suolaa
4 rkl kaakaojauhetta
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

2 dl maitoa
2 munaa
1,5 dl sulatettua voita tai margariinia

Sekoita keskenään kuivat aineet huolellisesti niin, ettei seokseen jää kaakaopaakkuja. Lisää maito, munat ja sulatettu voi. Sekoita taikina tasaiseksi, jaa muffinivuokiin ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa 12 minuuttia tai niin kauan kunnes taikina on muffinien reunoilta kypsää mutta keskeltä vielä  kosteaa.

Taikinaa voi tuunata lisäämällä sekaan tummaa suklaata tai pähkinöitä, kuivattuja karpaloita, aprikooseja tai vaikka pakastevadelmia.


Nyt jatkan flunssan parantelua parvekkeella tuon langan parissa, joka ei osaa päättää, miksi se oikein haluaisi muotoutua...