torstai 30. kesäkuuta 2016

Keskikesän kaalisalaatti

Eilen näin kaupassa uusia porkkanoita, ensi kertaa tänä kesänä. Kotona aloin ihmetellä, miksihän ne myydään naatteineen. Googlasin ja opin, että naatithan ovat paitsi syötäviä, myös varsin terveellisiä: niissä on rutkasti kaliumia ja k-vitamiinia. Vähän hävetti, että vaikka lapsuuteni söin kesäporkkanoita suoraan kasvimaalta, naatit olin koko ikäni heittänyt menemään. Tiesitkö sinä, hyvä Lukija, että useimpien juuresten naatit voi mainiosti syödä?

Uusi, ehkä vähän epäilyttävä vihreä uponnee talouden toisellekin syöjälle helpommin, kun sen sekoittaa johonkin vanhaan tuttuun, kuten vaikka coleslaw-tyyppiseen kaalisalaattiin. Naatit maistuvat yllättävän miedolta, hennon persiljaiselta.Voi tätä ihanaa uuden sadon aikaa! Ehkei salaattia olekaan enää jäljellä puolison tullessa töistä, voi olla, että syön kaiken heti! Tässä ohje muillekin kesävihannesten ystäville:

Keskikesän kaalisalaatti

pieni kerä varhaiskaalia
2 pientä kesäsipulia varsineen
2 kesäporkkanaa naatteineen

majoneesia
sitruunamehua
sinappia
suolaa
pippuria

Silppua kasvikset pieneksi, sekoita joukkoon kastikeainekset. Anna maustua jääkaapissa sen aikaa, kun grillaat vaikka makkaraa sen kaveriksi. Tai kuten minä tänään etäpäivän nopealla lounaalla - paistoin pannulla tofua hunajalla maustettuna.

Ei kommentteja: