perjantai 13. toukokuuta 2016

Vinkkejä Berliiniin?

Hääpäivämatkalle ei tänä vuonna ehditty, mutta kesäkuulta päätettiin työkiireiden keskeltä kaikella kalmanlinjojen pettämisen uhallakin varastaa yksi pitkä viikonloppu. Suunnataan neljäksi päiväksi Berliiniin!Siellä en olekaan vielä käynyt, sillä Berliiniä piti säästellä tätä synttärijuhlavuotta varten. Kahtakymppiä täytellessämme nimittäin ystävän kanssa sovimme, että kolmikymppisiä juhlitaan sitten yhdessä tuossa silloisissa mielikuvissamme Euroopan kuuleimmassa bilekaupungissa. Vielä viime keväänä haave oli hengissä, mutta niin vain elämä heitti aikuisuutta tiellemme. Ystävä sai alkuvuodesta vauvan, eikä hänen elämäntilanteensa nyt anna myöden reissaamiselle. Entisten teinigoottipunkkareiden bilematka siirrettiin siis ehkä jonnekin 35-vuotissynttäreiden tietämille. Minusta oli silti jo aika nähdä Berliini, joskin lähden sinne nyt tavalliseen tapaan tutuimman reissukaverini kanssa, ja pariskuntamatkan näkökulma lienee vähän erilainen.Olisikohan lukijoissani yhtään Berliinin-kokijaa? Mitä siellä kannattaisi nähdä, tehdä, syödä? Meitä kiinnostaa historia, kulttuuri, arkkitehtuuri, taide - ja tietenkin maukkaat illalliset, Saksassa varmaankin oluen kera. Jalkapallosta, jonottamisesta ja ryysiksestä sen sijaan emme tykkää ;)

6 kommenttia:

Ulverinna kirjoitti...

Mulle jäi jotenkin mieleen erityisesti sellainen kotoisa ravintola/baari suhteellisen läheltä Alexanderplatzia, joka oli mopsiteemainen. Nimi kuulemma tuli siitä, että baarin omistajan äidin mopsit tykkäsivät kovasti oluesta...

No, joka tapauksessa, siellä oli taivaallisia bataattiranskiksia tarjolla hampurilaisannosten kanssa (ja siis hampparitkin olivat hyviä) ja oluthanat pöydässä. Ongelmana tietenkin omalla kohdalla oli se, etten juo olutta. :D Ajatus oli silti jännä ja paikkana sen verran erikoinen, että jäi mieleen. Onhan mulla kai itselläni blogissa joku Berliini-postauskin... muistaakseni. ;)

Katarimaria kirjoitti...

Kiitos kommentista! Mopsibaari oluthanoilla kuulostaa hauskalta :D Pitääkin käydä etsiskelemässä blogistasi Berliini-juttuja!

NooranElämää kirjoitti...

Käykää Alternative Berlin -kävelykierroksella! Oli ihan huippu juttu.

Ja voihan ruoka. Käykää syömässä aamupalaa!
Esim.http://www.yelp.com/biz/beakers-berlin

Ja jos intialainen maistuu niin tää oli mahtava:
http://restaurant.amrit.de/en/homepage/

Ja no, döneriähän kannattaa kanssa nauttia. Törkeen halpa lounas.

Mun blogissa on Berliinihommia, mutta helpoiten ne löytää täältä: http://matkallanoora.blogspot.fi/ , siellä on linkit Nooran Elämää-blogin puolelle ekan Berliinin reissuun.

Me kovasti ollaan aateltu "muuttamisesta" Berliiniin, oltais haluttu syksyllä viettää siellä kuukausi, mutta kun airbnb rajoitti Berliinissä asuntojen vuokraamista minimissään kahteen kuukauteen niin ei nyt sitten vielä syksyllä sinne mennä. Mutta ehkä ens kevätkesällä vois olla pari kuukautta aikaa Berliinille. :) Berliini on Melbournen ja Lontoon kanssa ihan mun suosikkipaikat maailmassa.

Katarimaria kirjoitti...

Kiitos paljon Noora! Tässä tulikin jo monta hyvältä vaikuttavaa vinkkiä, ja postauksista löytyy varmasti lisää!

Daphnion kirjoitti...

Parasta Berliinissä on haahuilu! Lähtee mihin suuntaan tahansa, niin varmasti tulee jotain kivaa vastaan. :) Omalla visiitillä rakastuin Klunkerkranich nimiseen kattoterassiin ja jättimäiseen tekniikan museoon. Myös jokiristeily oli mukava kokemus.

Katarimaria kirjoitti...

Kattoterassi ja jokiristeily voisivat olla varteenotettavia vaihtoehtoja varsinkin, jos sää sattuu hellimään matkamme aikana :) Kiitos vinkeistä!