sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Vapunpäivän kevyemmät vegetacot

Postaus toteutettu yhteistyössä Santa Marian kanssa.


Sain viime viikonlopun Indiedaysin blogitapahtumasta testailtavakseni kassillinen Santa Marian tex mex -teemaisia uutuustuotteita. Tortillat ovat meillä olleet arkiruokaa jo vuosien ajan, ja illanistujaisissa on usein tarjoiltu nachoja erilaisten kastikkeiden kera, joten makumaailma oli jo ennalta tuttua. Uudet ideat ovat silti aina tervetulleita, sillä ainahan sitä jumittuu samoihin resepteihin ja maustevalikoimiin.

Erityisen innostunut olin minikokoisista tacoveneistä. Tavallisia tacoja ei montaa kertaa ole tullut syötyä, sillä murenevat kuoret ovat hankalia ja sottaisia, kun täytteet eivät millään pysy niiden sisällä. Tämän kuun loppupuolella järjestämme puolison kanssa yhteiset synttäribileet, ja niihin yhtenä tarjoiluteemaideana oli ajateltu tortilloja, joihin jokainen saisi kerätä täytteitä makunsa mukaan. Vaan olisiko sekin liian hasardia sohvalle ja matoille, kun kaikki eivät kuitenkaan mahtuisi syömään pöydän ääressä istuen? Santa Marian kassista paljastuvat tacoveneet voisivat olla nappiratkaisu! Ideaa piti tietenkin testata ja kehitellä ennen bileitä, ja tacoveneet pääsivät tuotteista ensimmäisenä kokeiluun, sopivasti tänä vappujuhlinnan jälkeisenä hieman huterana sunnuntaina, kun mausteinen ja suolainen ruoka maistuu parhaalta.


Koska edellisiltana oli kuitenkin mässäilty sipsiä ja karkkia, yritimme keventää sunnuntairuokaa. Pyrin nykyään laittamaan arkena kotona pääosin kasvisruokaa, ja perinteisistä jauhelihaa sisältävistä ruuista valtaosa on meillä tehty jo vuosia soijarouheeseen. Pointtinani olikin testata tacoveneiden ohella myös Santa Marian uusien valmiiden maustesekoitusten toimimista soijarouheessa.Soijarouheen maustaminen on minun kokemukseni mukaan aika haasteellista, jotta soijan "rehumainen" ominaismaku peittyy kunnolla. Meillä kokeneilla tulisen ruoan laittajilla se onnistuu ihan vapaalla kädellä maustekaapin antimia yhdistellen, mutta aloittelevalle soijarouhekokkailijalle tai muuten epävarmalle maustajalle voin suositella lämpimästi valmiita maustesekoituksia. Tähän ruokaan käytimme Hot Cayenne -tacomaustepussin, joka sekoitettiin kahteen desiin soijarouhetta, johon ensin imeytettiin neljä desiä liemikuutiolla maustettua vettä ja joka sitten paistettiin öljyssä. Mausteessa oli mukavasti ytyä, mutta kritiikkiä löytyi aika vahvasta juustokuminan mausta, joka Hot Cayenne -nimen perusteella oli vähän yllättävä. Hyvin täyte kuitenkin upposi, ja tästä määrästä sitä tuli juuri sopivasti paketilliseen minitacoveneitä eli neljään annokseen.Jätimme tällä kertaa keveyden vuoksi kermaviilit ja guacamolet välistä, mutta toki vieraille tarjottaessa kehiteltäisiin laajempi valikoima täytteitä. Nyt soijatäytteen päälle veneisiin koottiin tomaattia, punasipulia, paprikaa, kurkkua, juustoraastetta ja Santa Marian Chunky Salsaa (medium). Ja koristeeksi yrttiruukusta pari lehteä korianteria!

Tacoveneiden ohjeessa neuvotaan lämmittämään ne uunissa, mikä varmaan onkin järkevä tapa, jos tarkoitus on tarjota koko pakkaus kerralla. Me emme kuitenkaan kahden ihmisen aterialle viitsineet tuhlata energiaa uunin lämmittämiseen, ja voinkin todeta, että testattu on tacojen lämpiävän aivan onnistuneesti mikrossakin. Tacoveneet oli helppo syödä sottaamatta, kunhan täytteitä malttoi annostella maltillisesti. Näyttääkin siltä, että ainakin yksi osa synttäritarjoiluja on nyt lyöty lukkoon!Ei kommentteja: