keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Vanhoja omatekoisia (ja uudet kengät)

Tässä männäviikolla ompelutarvikekaappia penkoessani käsiin sattuivat viime kesänä tekemäni housut. Jotain vikaa niissä oli, koska olin tunkenut ne kaappiin odottamaan, että tekisin niille "joskus jotain". Sitten olin autuaasti unohtanut, millä tavalla ne oikein olivatkaan pilalla. Ainoa vika, jonka löysin, oli, että puntista oli ensimmäisellä käyttökerralla ratkennut sauma muutaman sentin matkalta. Korjasin sen ja kokeilin housuja päälle. No mutta nämähän ovat ihan hyvät kesähousut! Parin sentin uudelleentikkauksenko takia olin ne hylännyt vuodeksi kaappiin?!No, tänä kesänä minulla on punaiset pellavahousut, jollaisia viime kesänä haikailin. Malli on Suuren Käsityön numerosta 9/2011. (Joo, työhuoneen kirjahyllyssä on laatikollinen vanhoja käsityölehtiä, joista olen joskus ajatellut tehdä jotain.) Pöksyjen "juttu" on etukappaleen suht monimutkaiset taskuviritykset, jotka tosin toimisivat ohjeen farkkukankaassa paremmin. Voi olla, että kun jokakesäinen ompeluinnostus jossain välissä iskee, teen samoilla kaavoilla tummansiniset perusfarkut. En nimittäin ole löytänyt hyviä, vaikka vanhojen vastaavien puhkimenosta on jo puoli vuotta.


Ajattelin kirjoittaa uusistavanhoista housuista blogiin, ja kuvia ottaessani huomasin, että tuo pari kesää sitten tekemäni puuvillaneule ei ole tainnut päästä näytille aikoinaan valmistuessaan. Muistan, että yritin sitä kuvata entisen asuntomme parvekkeella, mutta koska en silloin vaihteeksi omistanut kaukosäädintä kameraan, kuvista tuli niin kehnoja, että poistin ne saman tien. Paitaa olen kyllä käyttänyt ahkerasti, ja ennen tätä takatalvea tuollaisella vajaahihaisella neuleella tarkeni ihan mainiosti. Jättimäisestä Käsityöt-kirjanmerkkikansiostani sattui vielä löytymään linkkikin paidan ohjeeseen: taas kerran vanhaa kunnon Novitaa. Tällä kertaa lankakin taitaa olla ihan juuri sitä mitä ohjeessakin. Helman kuvio tosin olisi pitänyt osata tehdä löysempänä. Ei näytä nimittäin minun paitani ihan samalta kuin ohjekuvassa.


Olin näiden kuvien jälkeen lähdössä kirjastoon tekemään töitä, ja meinasin laittaa jalkaan ensimmäistä kertaa ihan oikeat kesäkengät, uudet sellaiset. Kävelin viime kesänä puhki jälleen yhdet mustat balleriinat, ja ostin Henkkamaukasta niille seuraajat. Ennen kuin sain laukun pakattua ja takin päälle, näissä kuvissa näkyvä auringonpaiste oli muuttunut vesisateeksi, joten nilkkurit meni jalkaan edelleen vaan. Ja tällä viikolla on tullut lunta! Ehkä vapun jälkeen viimeistään voisi vilukissakin uskaltaa ilman sukkia ulos...


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vähänkö olisi hieno malli nahkahousuina!

Tiina (Lankoja tuhoamassa) kirjoitti...

Onpas hyvän väriset housut ja ihana paita :) Taitava oot!

Katarimaria kirjoitti...

Anonyymi, juu voisi toimia! Jos riittää hermo ommella nahkaa noin monikerroksisina tikkauksina :D

Tiina, kiitos paljon!