perjantai 22. huhtikuuta 2016

Tilaustakki


Ensimmäistä kertaa tein neuleen niin, että sen saaja pyysi sitä ja lupasi ihan maksaakin siitä. Lahjaneuleita olen toki tehnyt toiveiden mukaan, mutta kyllä tämä silti jännitti vähän enemmän. Neule menee kaverin äidille, enkä vielä ole kuullut reaktiota valmiiseen työhön. Voi olla, että saan jopa kuvan tästä omistajan päällä julkaistavaksi blogiin! Mutta sitä sitten myöhemmin, ehkä. Haluan nyt kuitenkin esitellä tämän, vaikka eihän se henkarissa näytä samalta kuin päällä.

Neuletakin malli on siis sama, joka valmistui itselle aiemmin täysin erilaisesta langasta. Alkuperäinen ohje on Novitan Lehtoa, ja omani tein samankaltaisella paksulla langalla. Tämä oranssi takki tuli kuitenkin paljon paljon ohuemmasta materiaalista, Novitan Rosesta, sillä sitä sattui olemaan tarjouksessa (Onko Rose muuten häipynyt valikoimista?En ole nähnyt sitä enää Novitan hyllyillä vuodenvaihteen alennusmyyntien jälkeen.) ja siitä oli tarjolla saajaa miellyttävä, syvä oranssi väri.


Malli toimii minusta aika hyvin ohuellakin langalla. Itse asiassa ehkä jopa paremmin kuin paksulla, sillä oma muhkuneuleeni on osoittautunut vähän hankalaksi: se ei mahdu takkien alle ja on reikäisestä pinnastaan huolimatta kuuma. Vähän säätämistä langan vaihtamisessa oli ja jouduin alussa vähän purkamaan, mutta lopulta takista tuli (toivottavasti) sopivan kokoinen tekemällä isoilla puikoilla ja tilattua isompaa kokoa.

Ei kommentteja: