torstai 7. tammikuuta 2016

Villapaita puolisolle

Tein tuolle yhdelle jäbälle, joka täällä asuu, post-joululahjaksi toiveiden mukaisen villapaidan. Se valmistui juuri sopivasti näihin hulluihin pakkasiin ja onkin päässyt jo useampana päivänä käyttöön.


Paita on varsin perinteistä Novitaa. Ohje löytyy täältä ja lankana on 7 veljestä. Moni ei tykkää tehdä seiskaveikasta muuta kuin sukkia, mutta minä myönnän sen olevan yksi lempilankojani. Edullinen, valtava värivalikoima, neuleista tulee älyttömän lämpimiä ja kestäviä, ja minusta tuollaista peruslankaa on miellyttävämpi neuloa kuin hapsuuntuvia erikoislankoja. Jos ei ole älyttömän herkkä kutiamaan, minusta 7 veljestä on ihan mainio villapaitalanka varsinkin tuollaisiin vaatteisiin, joiden alla on tarkoitus pitää kuitenkin jotain muuta. Tilasin kerät alkusyksystä Novitan nettikaupan alesta, ja hintaa paidalle tuli vaivaiset parikymppiä.

Tällä hetkellä työn alla on superlämmin kirjoneule itselleni samasta lankamerkistä, mutta todennäköisesti toivottavasti paukkupakkaset ehtivät tältä talvelta ohi ennen kuin se valmistuu!

Mites teidän suhteenne sukkalankoihin?

1 kommentti:

Mari-täti kirjoitti...

Munkin mielestä 7 veljestä on ihana lanka, ja sopii moneen muuhunkin kuin sukkiin. Ihan tosi hieno villapaita, vielä mäkin jonain päivänä :)