lauantai 2. tammikuuta 2016

2014 ja 2015

Viime vuonna vuosikatsaus jäi luonnoskansioon, koska en kehdannut julkaista sitä enää helmikuussa. Tänä vuonna olen muiden blogien koosteita luettuani kirjoittamassa omaa versiotani jo näin tammikuun toisena päivänä, joten tungenpa tähän samaan sen vanhan vuoden 2014 tiivistelmänkin.

Sekä vuosi 2014 että 2015 olivat hyviä "arkisia" vuosia ilman massiivisia muutoksia. Koti on sama, duuni on sama ja ympärillä pyörivät samat tyypit kuin vuosi sitten. Hyvä niin, sillä aiemmat pari vuotta olivatkin melkoista hullunmyllyä, jossa ei tosiaankaan välillä tiennyt, missä asuu tai mitä tekee edes kuukauden päähän. Nyt alkaneelle vuodelle 2016 on taas luvassa hullunmyllyä, sillä kesää kohden tutkimusrahoitus hupenee mutta väitöskirjan valmistuminen toivon mukaan häämöttää. Saa nähdä, iskeekö siihen sekaan vielä jokin kolmenkympin kriisikin, sillä sellainenkin merkkipäivä koittaa keväällä.


Minulla on ollut viimeiset vuodet tapana varsinaisten uudenvuodenlupausten sijaan asettaa toiveita tai tavoitteita, mitä tahtoisin alkavan vuoden aikana saada aikaiseksi. Tavoitteet ovatkin pitäneet ihan hyvin: 2011 valmistuin maisteriksi, 2012 sain alan töitä ja 2013 järjestin asumis- ja työmatkakuvioita.

Vuodelle 2014 toiveeni oli löytää taas elämääni jotakin muutakin sisältöä kuin työnteko, ja harrastusten puolesta onnistuinkin ihan kivasti. Luin romaaneja ja sain valmiiksi käsitöitä kuin muinoin opiskeluaikojen malliin. Päätin sijoittaa ylimääräistä rahaa säästötilin sijaan vapaa-aikaan: ostin uuden ompelukoneen, polkupyörän ja kameran. Matkojakin tuli tehtyä harvinaisen monta - tammikuussa Kuubassa, toukokuussa Pariisissa, juhannusta vietettiin Norjassa, ja heinäkuista kesälomaa Englannissa. Kesän ja syksyn mittaan aloitin uuden, pitkään harkitun harrastuksen eli ryhdyin käymään kuntosalilla. Vuoden edetessä tukka kasvoi ja käsitöitä valmistui.
Vuonna 2015 tavoitteeni oli jatkaa samaan malliin mutta lisäksi petrata vähän myös ystävyyssuhteiden saralla, sillä yhteydenpito moniin vanhoihin kavereihin on päässyt muuttojen ja pätkätöiden täyteisten vuosien aikana hiipumaan. En tiedä, miten hyvin siinä onnistuin, mutta ainakin yritin muistaa kutsua tyyppejä lounaalle aina toisinaan. Blogissa jatkuivat samat teemat: matkoja tuli taas vuodelle useampia, samoin käsitöitä. Vappuista hääpäivää vietettiin vuonna 2015 Barcelonassa, kesälomaa puolestaan Skotlannissa ja syyslomalla piipahdettiin Roomassa.Vuodelle 2016 taas en aseta kuin yhden prioriteetin, sen väikkärin, minkäs muunkaan. Plussaa tietysti olisi, jos The Kirjan lisäksi vuoden päättyessä kasassa olisi vielä pääkin ja rahaa saisi jostain muualta kuin työttömyyskassasta. Toivotaan, että myös blogi ja muut harrastuksiksi kutsutut stressinlievityskeinot pysyvät mukana alkamassa olevassa jännittävässä vuodessa.

Vuoden 2013 tiivistelmä löytyy täältä.

2 kommenttia:

Katih kirjoitti...

Ihania vaatteita. Pitäisi itsekin opetella enemmän käsityötaitoja, niin ehkä saisin joskus sen täydellisen villatakin, jota olen metsästänyt kaupoista...

Kaikkea hyvää vuodelle 2016! :)

Salka kirjoitti...

Tsemppiä väitöskirjan tekemiseen! Ja kauniita käsitöitä, todellakin!