perjantai 18. joulukuuta 2015

Muistoja auringosta


Nyt kun joulukuinen vesisade ja pimeys lannistaa, on varmaan sopiva aika postailla unohtuneita matkakuvia lokakuiselta Rooman-reissultamme. Italiassa oli silloin vielä ihan kesä - ainakin Suomen kesäsäihin tottuneelle. Parisenkymmentä astetta lämmintä ja miltei koko viisipäiväisen reissumme paistoi aurinko.Kuten ehkä jotkut pitkäaikaisimmat lukijani voivat muistaa, mehän kävimme Roomassa jo kerran aiemmin, miltei viisi vuotta sitten. Koska silloin nähtiin ne pakollisimmat turistikohteet, nyt voitiin keskittyä niihin, joita ei silloin ehditty, joihin ei jaksettu jonottaa tai silloin köyhinä opiskelijoina nuukailtiin pääsylippujen kanssa. 

Matkasuunnitelman painopisteet olivat kulttuurissa, taiteessa ja syömisessä. Ja aiemmista matkoista opiksi ottaneina ostettiin pääsylippuja etukäteen netistä (ei jonotusta, jes!) ja tsekattiin Tripadvisorista muistiin kivoimpia ravintoloita ympäri kaupunkia.


Vatikaanin museon jälkeen oli kyllä melkoinen kulttuuriähky. Ja viiden roomapäivän jälkeen pastaähky. Vielä jäi kuitenkin paljon näkemättä, esimerkiksi Pietarinkirkko - taas - koska sinne ei ollut oikotietä jonon ohi. Ehkä viiden vuoden päästä taas uudestaan?Ei kommentteja: