maanantai 30. marraskuuta 2015

Värikästä pikkukaverille

Hyvä ystäväni saa tammikuussa lapsen, ja meikäläinen tietenkin näki tilaisuuden päästä tekemään söpöjä pieniä vauvaneuleita. Onnistuin - ne tulivat valmiiksi ennen kuin niiden saaja syntyy! Katsotaan, näkyisikö tänä vuonna blogissa (tai edes Instagramissa) vähän enemmänkin näitä joulu- ja muita lahjoja. Yleensä ongelmani on, että viimeistelen lahjaksi menevät jutut joko myöhään edellisenä iltana tai liikennevälineessä matkalla niitä antamaan, joten kuvien ottaminen unohtuu.

Uuden pikkukaverin äiti toivoi värikästä, ja itsekin uskon, että vauvojen vaatekaapit ovat ihan riittävän täynnä valkoista ja hempeää pastellia, joten tällaista tuli:


Arvatkaa vaan, oliko hankalaa löytää vauvalle sopivaa lankaa kunnon väreissä! Kaikki "vauvalankana" markkinoidut ja vauvaneuleiden ohjeissa käytetyt kerät olivat äkkiseltään juuri sitä hempeää settiä. Nämä on tehty Novitan MyBoshi-langoista, koska niitä sattui olemaan sopivasti tarjouksessa ja enimmäkseen akryyliä ja vähän villaa sisältävä pipolanka vaikutti kutittamattomalta.

Kietaisupaidan ohje on Novitan sivuilta, ja villahousujen Yhteishyvän sivulta, mutta koska käytin paksumpaa lankaa, muokkasin silmukkamääriä kummassakin ohjeessa. Nähtäväksi jää, tuliko sopivan kokoista, että pikkukaveri ehtii näitä vielä tämän talven aikana käyttää.

Muitakin lasten neuleita on nyt alkutalvella puikoilla - ja arvatkaa vaan, mitä sellaisten neulominen tekee alitajuiselle vauvakuumeelleni (unissani jopa kissani Ulla on saanut pentuja). Kaikki niistä menevät kuitenkin lahjoiksi (ja toivottavasti ehtivät blogiesittelyynkin jossain vaiheessa), eli ei kannata alkaa tuijotella mahaani tai vaatevalintojani sillä silmällä.

Ei kommentteja: