maanantai 23. marraskuuta 2015

Kun luottotuote poistuu valikoimasta

Tiedättekö, miksi kirjoitan niin harvoin tänne mitään kosmetiikkajuttuja, vaikka tykkään kovasti lukea muiden ihonhoidosta ja meikkailuista? Koska olen pahimmanlaatuinen jumittaja. Etenkin kasvojen iho on minulla sen verran helposti kenkkuuntuva, että en helpolla lähde kokeilemaan uusia tuotteita. Parhaissa löydöissä jumitan vuosikausia, purnukka toisensa perään. Ja sitten eräänä päivänä koittaa se kaamea hetki, kun sitä tuttua pakkausta ei enää löydykään kaupan hyllyltä.

Yksi luottotuotteistani on ollut Lumenen Arctic Aqua -sarjan kosteuttava tehohoito. Ihoni on siitä hankala, että se on erittäin sekalainen sekaiho. Otsa ja posket kaipaavat tujua kosteutusta, mutta en voi käyttää kovin rasvaisia voiteita, koska sitten iho menee muista osista tukkoon ja kasvattaa sekä pientä "röhelmäfinniä", mustapäitä ja välillä kunnollisia isompia paukamia. Tuo Lumenen tehohoito toi tarpeellista kosteutta naamani kuiville osille - ilman sitä meikkivoide ei levity hyvin ja otsani on kuivuudesta ryppyinen.

Viime viikolla oli taas purkki tyhjenemässä. Ajattelin käydä äkkiä Anttilasta nappaamassa uuden matkaan bussia odotellessani. Mutta kauhea aavistus hiipi mieleen, kun sitä tuttua ei purkkirivistöstä löytynyt. Kysyin myyjältä, ja sain vastauksen: "se on poistunut valikoimasta".

OU NOU! Mitä mää nyt teen?!

Poistuin kaupasta tyhjin käsin ja järkyttyneenä mutta ehdin sentään siihen odottamaani bussiin. No, ei auttanut muu kuin keksiä jotain uutta tilalle. Googlailin bussimatkalla jotakin samantapaista tuotetta, ja löysin, että Vichyllä on seerumi, jossa myös on lähdevettä ja hyaluronihappoa. Harmillista kyllä se maksaa tuplasti sen mitä Lumene-suosikkini. Koska harmistuksen unohtaa parhaiten vain tekemällä asialle jotakin, kotinurkille päästyäni marssin lähiapteekkiin ja ostin Vichyn Aqualia Thermal -seerumin. Parin päivän kokeilun jälkeen näyttää siltä, että korvike onnistuu tehtävässään eikä naama putoa pois, vaikka vanhaa lempparia ei enää mistään saa. Nähtäväksi jää, kuinka monta purtiloa tulen tätä tyhjentämään.


Ja sitten seuraavana päivänä tietenkin löysinkin vielä Sokoksen verkkokaupasta Arctic Aquan tehohoitoa, mutta ne hamstraamani pari purkkia ovat postilakon takia vielä matkalla - saa nähdä kuinka kauan.

Onko siellä ruudun takana yhtä pahoja kosmetiikkajumittajia? Oletteko joutuneet kohtaamaan traumaattisia valikoimastapoistumisia.

2 kommenttia:

Katriina Korpela kirjoitti...

Voi eiii...mulla käytössä samaa ja sitäkö nyt ei enää saa. Iho ärähtää lähes kaikista voiteista, pitänee kokeilla tuota Vichyn tuotetta itsekin.

Ulverinna kirjoitti...

Mullakin on vähän hankalaa tän ihoni kanssa erityisesti näin talvisin, mut oon nyt tykästynyt Shiseidon Ibuki-sarjan Refining Moisturizer -mömmöön. Sopivan kevyttä mutta kuitenkin enimmäkseen riittävän tehokasta, kunnon pakkaspäivinä pitää vaan muistaa pistää sitä pari kertaa sen mun perinteisen kerran päivässä -tahdin sijaan. Huonona puolena siinä on myös se hemmetin hinta... Onneksi se on sentään erittäin riittoisaa ja aina joskus tarjouksessa. :P