lauantai 19. syyskuuta 2015

Kuvausassistentti

Viime postauksen kuvassa vähän vilahtikin sellainen pikkuesine, jonka avulla tällä kertaa ei uutta neuletta tarvinnut kuvailla nolosti peilin kautta. Nimittäin kameran kaukolaukaisin!

Minullahan ennen muinoin Nikoniin oli kaukosäädin, sellainen vitosella Kiinasta tilattu mutta mainiosti toimiva. Kun toissa keväänä totesin, että valokuvauksen hienoudet eivät lopulta jaksa kiinnostaa niin paljoa, että jaksaisin raahata isoa kameraa mukana saati hommata siihen vaihto-objektiiveja, vaihdoin järkkärin Olympus Penin mini-semi-järkkäriin. Kiinalainen kaukosäädin ei tietenkään toiminut kuin sen Nikonin kanssa, joten mikäli uuden kameran kanssa tahdoin itse päästä kuvaan, piti joko kinuta joku kuvaamaan, räpeltää vitkalaukaisimen kanssa tai kuvata peilin kautta. Pitää huomauttaa, että puolisoni ei ole mikään kuvausintoilija enkä itse sellainen kohde, josta kahdella räpsyllä yleensä saisi julkaisukelpoista otosta, joten - kuten viimeisen puolentoista vuoden postauksista näkyy - "hovikuvaajan" rekrytoinnin sijaan olen useimmiten päätynyt peiliselfieihin.


Nyt sain kuitenkin aikaiseksi klikkailla Amazonissa ostoskoriin kaukolaukaisimen, joka toimii uuden kameran kanssa. Tähän ei vastaavaa saanut vitosella Kiinasta, joten jouduin sijoittamaan useamman kympin, mutta ehkä talouteni kesti tällaisen hurjan investoinnin blogiharrastukseen. Seuraavaksi sitten varmaan selfiekeppi Instagramia varten - tai sitten ei...


Kielen ammattilaisen mieltä lämmittää vekottimen nimi: siinähän lukee selvällä suomella oppilas. Mistähän lie tuonkin joku tuotekehittelijä keksinyt?!

Nyt olisi tsäänssi alkaa toisinaan kuvailla jotain asukuviakin tänne. Mutta kiinnostaako ketään?

Ei kommentteja: