perjantai 22. toukokuuta 2015

Ruttupaniikkihetkien pelastaja


Huhtikuussa pääsin taas nuuskuttelemaan trendien tuulia (ja vähän herkkuja siinä sivussa) Indiedaysin Bloggers' Inspiration Day -tapahtumaan. Päivässä oli testailtavana Philipsin Steam & Go -vaatehöyrystin, joka vaikuttikin ensi kokeilusta alkaen varsin kätevältä kapineelta. Olin aiemmin esimerkiksi matkojen ja muuttojen yhteydessä haaveillut vastaavasta  höyrysilittimestä, mutta skeptikkona en ole taipuvainen investointeihin ennen kuin tiedän tuotteen varmasti toimivan. Ja tämä yksilö toimii lupaustensa mukaan.

Silittäminen on ehkä tylsintä ikinä heti imuroinnin jälkeen. Teininä vannoin kasvavani naiseksi, joka ei koskaan silitä kenenkään paitoja - ei edes omiaan. Työelämä kuitenkin muutti tyyliäni siloisempaan suuntaan, ja nykyään kerään ehkä parin viikon välein kaikki pyykistä tulleet kauluspaitani kasaan olohuoneeseen, pistän telkkarin päälle ja silitän. Yksittäisiä vaatekappaleita varten en jaksa silityspistettä pystyttää, ja sitten koittaakin yllättäviä vaatekriisejä, kun se ainoa sinä päivänä hyvältä tuntuva paita on pesun jäljiltä ruttuinen tai ainoa väritykseltään muuhun asuun mätsäävä neule unohtunut armottomaan myttyyn.

Näissä pikakriiseissä Steam & Go on loistava pelastaja. Esimerkiksi tänään illalla ravintolaan ja keikalle päälle päätyvä mekko kulkeutui kaappiini matkamuistona taannoiselta Barcelonan reissulta ja unohtui viimeisimmästä silityskuormasta. Höyrystimellä saa parissa minuutissa suoristettua matkalaukussa painuneet rutut ennen mekon päälle heittämistä. Irrotettava vesisäiliö täytetään, töpseli seinään ja nappia painamalla laite alkaa sylkeä kuumaa höyryä.Minulla on tosiaan paha tapa unohdella jatkuvassa arkikäytössä olevia neuleitani vaatehyllylle epämääräisiin kasoihin. Niiden freesaaminen käyttökuntoon onkin testailujakson aikana ollut minun arkeani eniten helpottanut Steam & Go -vaatehöyrystimen käyttötapa. Höyrystimellä voi kuitenkin silittää myös monenlaisia tavallisen silitysraudan kanssa hankalia vaatteita: se on hellävarainen silkille ja sinfongille ja kätevä vaikkapa jakkujen ja takkien yksittäisten kurttujen kanssa. Muutossa se olisi ollut loistava väline suoristaa muuttokuormassa ruttaantuneet verhot ripustamisen jälkeen!


Ainoana silitysvälineenä höyrystin riittää ehkä rajallisen kaappitilan omistavalle opiskelijalle, joka silittää vain juhlia ja työhaastatteluita, mutta vannoutunut puuvillakauluspaitojen ystävä edelleen suoristaa paitansa perinteisin urakkamenetelmin parin viikon välein. Höyrystin kuitenkin pelastaa väliaikoina ilmenevät kurttukriisit.

Nyt myös Mahdollisilla Lukijoillani on tsäänssi saada ihkaoma Steam & Go, mikäli Instagram-tili löytyy. Julkaise Instagramissa kuva omasta pikapelastajaa kaipaavasta mekostasi ja liitä siihen hashtagit #steamNgo ja #kesämekko2015. Kilpailu päättyy 18.6.2015, ja höyrystimiä arvotaan peräti kymmenen kappaletta.

Onnea arvontaan!

Kilpailun säännöt ja muuta lisätietoja luettavissa kampanjasivulla.

Yhteistyöpostaus. Philips Steam & Go -vaatehöyrystin saatu bloginäkyvyyttä vastaan.

Ei kommentteja: