lauantai 16. toukokuuta 2015

Postikortteja Barcelonasta

Juhlistettiin vappuviikonloppuna viisivuotishääpäivää (hui miten kauan niistäkin juhlista jo on!) Barcelonassa, ihanassa 28 asteen lämmössä. Kaupunki valikoitui suunnilleen periaatteella "jonnekin lämpimään suht halvalla" ja yllätti siten positiivisesti.

Syötiin aivan älyttömän hyvää ruokaa - tähän toki vaikutti varmaan se, että luettiin Tripadvisorin ravintola-arvosteluita ja ensimmäistä kertaa reissun päällä jopa varattiin pöytiä ravintoloihin, koska monta kertaa aiemmin kovasti kehutut paikat ovatkin sitten olleet tupaten täynnä.

Kaupunki oli yllättävän kompakti - kun majoituimme aika lähellä keskustaa, paikkoihin jaksoi hyvin kävellä, vaikka metronkin käyttö oli helppoa (vaikka kerran ostimmekin vääränlaiset liput, kun oli liian kiire). Tällä kertaa katsottiin hieman vähemmän museoita, lähinnä käveltiin ja katseltiin jännittävää arkkitehtuuria. Ja sitten päälle syötiin kaikkia ihania mereneläviä, kolmenlaisia mustekaloja ja niin edelleen.

Sää tosiaan suosi, vaikka olimmekin varustautuneet hieman liian lämpimin vaattein. Kotimaassa ennuste näytti vielä päivän ylimmäksi vähän reilua kahtakymmentä, mutta perillä oltiinkin koko matkan ajan lähempänä kolmeakymmentä astetta. Rannallakin olisi siis tarjennut, mutta uikkareita ei ollut mukana ja eipä lyhyellä lomalla muutenkaan olisi jaksanut tuhlata aikaa rantsussa nahkansa polttamiseen.

Yhtenä päivänä tehtiin retki Montserratin luostarivuorelle. Oli aika hieno paikka, joskin luostarifiilis kyllä hukkui turistimassan alle.


Barcelonan kuuluisin nähtävyys, Sagrada Familia -kirkko, oli vähän pettymys. Olihan se hienon näköinen, mutta keskeneräisen ikuisuusprojektin rakennustöistä kuului korvia raastava poraamisen ääni ja turistitungos oli aika massiivinen, joten itse en ainakaan kyennyt yhtään keskittymään ihasteluun, vaan lähinnä pitelin korviani meteliltä ja laukkuani varkailta. Kuvissa näyttää hienolta.

Parasta siis: ruoka, sää ja työstressin unohtaminen. Jälkimmäinen tosin vyöryi päälle heti kotimaahan päästyämme - kuin kaatosade ja kymmenasteinen Suomen kevät - sillä matkani aikana työpaikkani home-evakkoon muutto aktualisoitui ja muiden kasautuneiden hommien ohella piti tyhjentää vielä työhuonekin.

Onko siellä ruudun toisella puolella yhtään Barcelonan kokeneita Mahdollisia Lukijoita?

2 kommenttia:

Ulverinna kirjoitti...

Ihania kuvia. Joskus minäkin vielä pääsen todistamaan nuo Gaudin rakennukset ihan itse. Ja syömään kaikenlaista herkullista, mitä täältä ei saa. :)

Katarimaria kirjoitti...

Kiitos! Jos merenelävät ja tapakset kiinnostavat, meidän kokemuksen mukaan voin suositella semmoisia Barcelonan ravintoloita kuin Arume, Napa, Tosca, Robadora ja Nass. Ulkomailla on ihanaa syödä kun aina yllättyy pienestä laskusta vaikka on syönyt vaikka mitä ja vetänyt vielä päälle pullon hyvää viiniä!