lauantai 28. maaliskuuta 2015

Kauppareissumeemi

Olen nähnyt tässä kuukauden aikana muutamissa blogeissa haasteen, jossa yllytetään kertomaan, mitä tavallisella kauppareissulla ostaa ruokakaupasta. Minua ei ole kukaan haastanut, koska olen ihan nobody, mutta vastaavia on ollut niin hauska lukea, koska ihmiset ostavat kaikki yllättävän erilaisia asioita, niin päätin aikani kuluksi tehdä omankin postauksen aiheesta.

Itse en juurikaan tykkää ruokakaupassa käymisestä, joten jätän sen homman mieluusti puolisolle. Olen myös mestari keksimään, mitä kotoa löytyvistä aineksista vielä voisi loihtia, jotta saa ruokaa menemättä kauppaan. Ehkä tästä syystä meillä menee hyvin vähän ruokaa roskiin. Toisaalta minulla kun sattuu näitä etäpäiviä olemaan ja silloin salille mennessäni kävelen ruokakaupan ohi, välillä pitää itsekin jaksaa. Käydään ruokakaupassa ehkä pari kolme kertaa viikossa, koska meillähän ei tunnetusti ole autoa, joten kerralla voi tuoda vain sen, minkä kannetuksi saa.

Kauppalista pitää aina tehdä, joskaan en aina sitten lopulta noudata sitä.

Keskiviikkona tilanne oli, että puoliso oli juuri maanantaina tuonut Lidlistä salaattiaineksia ja maitotuotteita, joten jääkaappi oli varsin täynnä, mutta kissanruoka oli käynyt vähiin. Lisäksi kaapista puuttui muutamia suunnittelemaani ruokaan kuuluvia aineksia, ja samalla voisi vähän täytellä säilyvien perustarvikkeiden hyllyä.


Ja mitä sitten ostin. Joo, kissanruokaa, kikherneitä, kookosmaitoa ja sitruunamehua tuli hankittua. Hedelmäkulho täyttyi nektariineilla ja mandariineilla. Nyt joku varmaan paheksuu, mutta meidän kissat syövät ihan markettiruokaa. En jaksa uskoa näitä kaiken maailman barffaus-trendejä, koska katit voivat ihan mainiosti näinkin.

Kauppalistaan kirjatut parsakaali ja pinjansiemenet jäivät ostamatta. Parsakaali siksi, että sen sijaan päätinkin kaupassa haluta lehtikaalia ja keräkaalia. Pinjansiemeniä en löytänyt, ja koska ruokakaupassa muuten niin pitkä pinnani ei oikein jaksa venyä, ostin niiden sijaan mantelirouhetta.

Kauppalistan ulkopuolelta mukaan tarttui perustarvikkeita, joiden muistin olevan kohta loppumassa. Pakastimessa on aina olla ruisleipää ja jääkaapissa yleensä kananmunia. Lisäksi on pakko löytyä maustamatonta jukurttia (myslin kanssa) ja kevytmaitoa (teehen ja puolison kahviin). Vihreässä törpössä on linssejä, joita myös on hyvä olla kaapissa, koska silloin jämäruokaloihdinnasta tulee helpompaa. Tunnustan myös bongailevani aina noita tarjouslapulla varusteltuja kala- ja lihapakkauksia. Lohisuikaleet menivät pakastimeen ja syötiin pois itse asiassa tänään. Jotain herkkuakin tahtoo aina välillä tarttua matkaan: tällä kertaa sorruin kevään ensimmäiseen mämmitokkoseen. Sekin on jo tuhottu, ja haluan lisää.

No mitä kauppareissun tuloksista sitten syntyi? Kauppalistan pinjansiemenet, sitruunamehu ja parsakaali olivat osa visiota tonnikalapullista, joita Nyt-liitteen ohjeen nähtyäni olin halunnut kokeilla. No, tulin vähän muuttaneeksi ohjetta, kuten aina käy, mutta hyviä tuli. Pastaa ei tehnyt mieli, vaan paistoin uunissa sen suunnittelemani parsakaalin sijasta lehtikaalisipsejä, porkkanaa ja paprikaa.


Onko Mahdollisilla Lukijoillani yhtään samoja ostoksia?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pitkästä aikaa täällä! Näyttää aika sun kauppalistalta, mutta missä on leipä O_o sähän oon niin selvä kauraleipä tai ite tehty leipä :)

Kikherneet ja kookosmaito ovat Sakke-osastoa :D

Katarimaria kirjoitti...

Onhan siellä sitä ruisleipää :D No joo, M oli edellisenä päivänä tuonut Lidlistä myslileivän ja taisi meillä olla jotain omatekoista foccacciaa, joten tuossa kuormassa ei ollut enempää leipää, vaikka sitä kyllä aina kotoa löytyy, en vois elää ilman :)