sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Kaikki blogihelmikuuni

Oi helmikuu, mihin se vuoden lyhin kuukausi katosi taas kerran!

Olen saanut valmiiksi neljä omatekoista vaatetta, jotka voisi raportoida blogiin, mutta ah ja voih, niistä ei ole kuvia. Syynä on, että silloin kun näyttäisin suunnilleen ihmiseltä (joskin flunssaiselta), on kiire, ja kun ei ole kiire, en jaksa näyttää ihmiseltä, saati viritellä mitään itselaukaisimia. Tarvitsisin avustajan, joka olisi kuvannut ensi kertaa päällä olevan villatakin (ja minut) aamujunassa.

No, ehkä ennemmin tai myöhemmin raporttia seurannee, todennäköisesti sitten kun kyseiset vaatteet ovat jo ihan kulahtaneita. Mutta sitten otsikon aiheeseen.

Eksyin selailemaan sivupalkkini blogiarkistoa: mitä tein vuosi sitten, mitä kolme vuotta sitten? Hullua, että tämä blogi on ollut olemassa jo kuusi vuotta sitten. Helmikuiden postausmäärät eri vuosina korreloinevat elämän kiireellistymisen kanssa: vuonna 2009 helmikuulle on päivätty hurjat 25 postausta, viime vuodelle vaivaiset kaksi. Kotikaupunki on vaihtunut, opiskelijasta on tullut henkilökuntaa ja blogin kuvien laatu on ehkä hitusen parempaa kuin kuusi vuotta sitten.


Helmikuussa 2009 stressasin, mitä laitan päälle pikkuveljen rippijuhliin, esittelin blogissa opiskelijahaalarini, neuloin pompulalangasta kaulurin ja tuunailin käytetyistä vaatteista uudenlaisia, ostin kirppikseltä vahingossa liian pienet kengät ja leivoin megalomaanisen kokoisia laskiaispullia ja ensimmäistä kertaa elämässäni myös runebergintorttuja, luin isoon kirjatenttiin sekä tuskailin mustiksi värjättyjen hiusten vaalennusprojektin kanssa. Kissakuvahaastekin pyöri - missähän välissä sekin unohtui?Helmikuussa 2010 kävin bloggaajaporukalla Tukholmassa ja shoppailin sieltä kaikenlaista, askartelin hääkutsuja, pohdiskelin hääpukuideoita ja teettääkö hääkampaus ammattilaisella ja päätettyäni väkertää sen itse opettelin kihartamaan tukkaa suoristusraudalla. Laskiaishaalareita ja -pullia kuului opiskelijan helmikuuhun jälleen.Helmikuussa 2011 ihan oikeasti kirjoitin gradua, enkä siis lorvinut netissä päivittämässä blogia, mistä kertoo postausmäärä, vain seitsemän. Vaihdon kasveihin multia, ostin uuden talvitakin ja kävin pitkän viikonlopun hieman jälkijunassa toteutuneella häämatkalla Roomassa.


Helmikuussa 2012 tuli kirjoitettua blogiin vain kahdesti, sillä elämä oli muutoksessa. Puoliso aloitti työt Helsingissä, minä Turussa, ja koti jaettiin kahtia Pitäjänmäen ja Ylioppilaskylän välille. Yhtä aikaa piti tottua uusiin työkuvioihin ja hoitaa kaksi muuttoa. Viiden vuoden aikana Turun asuntoomme oli kertynyt kaikenlaista turhaa rojua, joista piti hankkiutua eroon. Kirppiksillä kiertelyn sijaan annoin tavaraa pois, käsitöiden sijaan purin ja kokosin huonekaluja.

Helmikuussa 2013 oltiin vähän samankaltaisessa tilanteessa, jälleen muuttolaatikoiden keskellä. Vuokrasopimukseni Turussa oli päättymässä mutta työt jatkuivat. Kahden kodin taktiikka oli kokeiltu, joten päätin testata toista vaihtoehtoa, pendelöintiä, ja sen helpottamiseksi päätimme siirtää pääkaupunkiseudun tukikohdan piirun verran lähemmäs Turkua eli Espooseen. Käsitöille ei taaskaan ollut aikaa, mutta kirjoista ehdin bloggaamaan postauksen verran.

Viime vuoden helmikuussakin olin laiska kirjoittaja. Vastaanotin perinnöksi mummultani ison kasan jämälankoja ja esittelin hieman uutta asuntoamme - muuttohommat olivat siis muutamaksi vuodeksi toivon mukaan takana. Ehkä joskus vielä tulevaisuudessa palaan helmikuihin, joihin kuuluu omatekoisia laskiaispullia ja pulkkamäkeä, nähtäväksi jää.

Ei kommentteja: