keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Pysytään terveinä

Värikkäästä sateenvarjosta ja reippaustsemppauksista huolimatta lokakuu meinaa ottaa voimille. Stressi, flunssaiset kanssamatkustajat ruuhkaisessa työmatkajunassa ja venyvien duunipäivien takia epäsäännöllinen ruokarytmi koettelevat vastustuskykyä. Onnekseni sain kutsun testailemaan Minisunin vitamiinikoneella, minkälaisilla täydennyksillä tästä talvesta parhaiten selviäisi uupumatta räkätaudin tai silkan väsymyksen alle. Tiedän syöväni liian harvoin kalaa ja maitotuotteita, jotta saisin riittävästi d-vitamiinia, ja kasvispainotteinen ruokavalioni unohtuu hetkittäin pelkälle leipää ja salaattia -linjalle, jolloin myös b-vitamiinia kannattaa välillä nappailla purkista. Vastasin siis rehellisesti vitamiinikoneen kysymyksiin, ja sain hakea postista elinvoimaa peräti kolmen purkin verran.


Minisun Pure Appelsiini -monivitamiini sisältää 15 tärkeää vitamiinia ja hivenainetta, mm. b-vitamiinia, foolihappoa, biotiinia ja sinkkiä. Vadelman makuisia d-vitamiininappuloita puolestaan olen tarjoillut puolisollekin, ja d-lisää olenkin tottunut syömään jo menneinäkin talvina. Nämä kummatkin ovat aika perinteisiä, hieman esanssisen makuisia purutabletteja.

Kolmas saamani purnukka, Super Defence (d- ja c-vitamiineja, sinkkiä ja auringonhattu-uutetta) puolestaan yllätti maullaan. Sitruunalakritsin makuiset nappulat maistuvat minusta ihan karamelleilta! Voisin napsia niitä ihan huvikseni, sisälsivät vitamiineja tai ei. Päiväannosta eli maksimissaan kahta tablettia enempää niitä ei kuitenkaan edes karkkihimon vallassa kannata maiskutella - eikä nappailla jokaisesta purkista samana päivänä edes flunssauhan alla! Tulee nimittäin niin kutsuttuja laksatiivisia vaikutuksia, terveisin nimimerkki "Kokeilin".


Tunnustatko sinä, Mahdollinen Lukija, tarvitsevasi vitamiineja purkista?

Ei kommentteja: