torstai 2. lokakuuta 2014

Kesälomamatkamuistoja

Ehkä vähän noloa tehdä matkapostausta kuukausitolkulla reissusta palaamisen jälkeen. Englannin-matkan kuvat unohtuivat kansioonsa lojumaan, lomalla ei huvittanut käydä niitä läpi ja loman jälkeen ei ehtinyt. Sitten ajattelin, että on jo liian noloa postailla mihinkään naamakirjaan niin vanhoja kuvia. No, ehkä blogin ei tarvitse päivittyä ihan yhtä reaaliajassa kuin lyhykäisempien tekstien median, joten laitanpa jotakin reissumuistoja nyt edes tänne näkyviin. Näin torstai-illan junassa, kun ei enää millään jaksa tehdä mitään hyödyllisempää.

Kävimme siis heinäkuussa kesälomareissulla Englannissa. Kahdeksan päivän reissulla oli kolme pysähdystä: Lontoo, Bath ja Portsmouth. Minulle kolmas kerta Britanniassa, puolisolle ensimmäinen. Reissu onnistui mainiosti, se oli rentouttava, sivistävä ja ennen kaikkea arjesta irrottava. Antaapa kuvien kertoa pikakelauksella, mitä siellä tuli tehtyä.

Lontoon mahtavissa museoissa ja näyttelyissä olisi voinut kiertää vaikka puoli vuotta. Melkein joka paikkaan ilmainen sisäänpääsy - jolloin raaski käydä äkkiseltään vilkaisemassa pari salia vaikka koko rakennuksen kiertämiseen ei ollut aikaa eikä energiaa - eikä lainkaan sellaisia hulluja jonoja Pariisin tapaan.

Käytiin hienostelemassa iltapäiväteellä ja katsomassa Shakespearea teatterissa. Voihan skonssit, olen ihan unohtanut, että niitäkin piti leipoa kotona! Ehkä viikonloppuna!

Muutaman Lontoon-päivän jälkeen reissu jatkui Bathiin. Sieltä täytyy ihan erikseen kehua positiivisesti yllättänyttä hotelliamme Edgar Town Housea sekä Roman Baths -museon oivallisesti toteutettua näyttelyä.

Vuokrasimme polkupyörät ja poljimme Bathista kanavan rantaa pitkin Bradford-on-Avoniin ja takaisin. Pyöräilyä voisi harrastaa matkoilla enemmänkin, pääsi näkemään kaupungin ulkopuolista maisemaa tosi kätevästi! (Ja samalla vähän kulutettua brittiruuan kaloreita...) Minun pyöräni oli mallia mummis muutamalla hassulla vaihteella, joten matkanteko oli pakostakin leppoisaa.Reissumme viimeinen kohde oli satamakaupunki Portsmouth, jossa pari päivää hujahti ohitse ehtimättä nähdä edes kaikkea massiiviseksi museoksi muutetusta telakka-alueesta. Laivoja, laivoja ja laivoja!
Siinäpä kesälomamatka pikakelauksella ja takaisin lokakuisen pimeään ja hyiseen maisemaan junan ikkunassa jossakin suunnilleen puolimatkan paremmalla puolella.

1 kommentti:

Rhia kirjoitti...

Englanti on kyllä matkakohdesuosikkini aina ja iankaikkisesti! Pitäneekin seuraavalle matkalle ehdottaa isännälle tuota Portsmouthia. On niin paljon jännittävää nähtävää ettei millään tahdo aika riittää kaikkeen kivaan.