lauantai 27. syyskuuta 2014

Omenahillopiiras

Viime viikonloppuna äiti lykkäsi kotiinviemisiksi mukaan ämpärillisen omenahilloa. Jääkaapissa oli vielä jämä viimevuotisesta hilloämpäristä, joten päätin kehitellä jonkin konstin kuluttaa vanhat hillot uusien tieltä pois. Siis leipomaan!

Olen leiponut aika paljon koko kesän ja alkusyksyn, ainakin joka toinen viikko. Lähinnä muffinsseja, koska löysin älyttömän helpon pohjataikinan, johon olen heitellyt sekaan niin mustikkaa, vadelmaa, valkosuklaata, viinimarjoja, raparperia, omenahilloa, jugurttia... Muffinssit ovat helppoja sulattaa pakastimesta päiväkahvin ja -teen kaveriksi, mutta kaikki kokeiluni eivät ole olleet kovin kuvauksellisia. Tällä kertaa kuitenkin leipaisin vaihteeksi jotain muuta kun muffareita.

Nimittäin omenahillopiirakan! Siitä tuli sen verran hyvä, että sovellettu ohje pitää laittaa muistiin.


Ohjeen kokosin yhdistelemällä löytämiäni ohjeita ja kaapista löytyneitä tarvikkeita seuraavasti:

Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1,5 dl sokeria (vähempikin olisi riittänyt)
1 tl leivinjauhetta
150 g margariinia
1 dl maitoa

Täyte:
2 isoa omenaa
2 dl omenahilloa
reilusti kanelia

Sekoita kuivat aineet keskenään, nypi joukkoon margariini ja vatkaa lopuksi maito sekaan. Pilko omenat siivuiksi ja lado piirakkavuokaan painellun taikinan päälle. Sekoita omenahillon sekaan kanelia maun mukaan ja levitä omenahillo omenapalojen päälle ja väleihin. Paista 200 asteessa puolisen tuntia.

Lopputulos on niin makea, että jäätelöä tai vaniljakastiketta kaipaa kaveriksi vain äärimmäinen sokerihiiri.

Ei kommentteja: