maanantai 28. heinäkuuta 2014

Muistoja jäätävästä juhannussäästä

Helteen keskellä on hyvä muistella alkukesän hyytäviä talvitakkikelejä. Kolmekymmentä astetta alkaa olla vilukissallekin hiukan liian kuuma ainakaan mihinkään järkevään tekemiseen, mutta yritän muistaa olla valittamatta, sillä viisiasteinen tihkusade kesälomalla tai juhannuksena höytyillyt lumi ovat kyllä aika paljon suurempia valittamisen aiheita, ainakin minulle.


Vietimme juhannuksen siis Norjassa juhlimassa puolison sukulaisen häitä, ja siellä oikeasti satoi hieman lunta, lämpömittari näytti hädin tuskin plussaa. Varusteina oli todellakin villakangastakki ja käsineet, mutta silti palelsi, kun juhlien aattona oli ajatuksena grillata ulkona.Juhlien jälkeen vietimme pari päivää turisteina Oslossa, ja siellä sää jo alkoi muuttua lähemmäs totuttua kesäkeliä. Tässä nyt muutamia turistikuvia, kun viimeinkin jaksoin suoristella horisontit.


 Nähtävyyksistä tsekattiin muun muassa Vigelandin patsaspuisto, Kon-Tiki-museo ja Fram-museo, koska laivat, seikkailijat, tutkimusmatkat ja maailman ääret kiehtovat sekä meikäläistä että matkaseuraa

Oslo vaikutti minusta olevan sievä, viihtyisän oloinen kaupunki - joskaan ei kovin eksoottinen Helsinkiin verrattuna. Hintataso tosin Norjassa on aika kova, mikä hiukan aiheutti huokailuja ruokakaupoissa ja ravintoloissa, joten opiskelijabudjetin matkakohteeksi sitä ei oikein voi suositella.


Missäs Mahdolliset Lukijani ovat tänä kesänä reissanneet? Kokemuksia Norjasta kellään?

1 kommentti:

Nunt kirjoitti...

Kuljen arkisin 5 kertaa viikossa Oslo S:ltä töihin Stortorvetille (Karl Johania ylöspäin). Pätkällä on eniten narkkareita ja kerjääjiä kuin missään muualla Oslossa, joten mua aina hämmästyttää, miten joku pitää Osloa sievänä ja viihtyisänä :D