sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Haaste

Tämä pienten blogien 11-teemainen haaste tupsahti minulle Elliltä Kotikolo-blogista. Samainen meemi kävikin blogissani jo viime vuoden puolella, senkertainen setti löytyy täältä.

Haasteen idea on kertoa ensin 11 satunnaista asiaa itsestä, joita ei blogissa ole aiemmin tullut paljastaneeksi, sitten vastata haastajan keksimiin 11 kysymykseen, haastaa uudet 11 blogia ja keksiä niille uudet 11 kysymystä.


1. Lapsena inhosin lautapelejä, koska olin niin huono häviäjä. Häviäminen ketuttaa edelleen, ja siksi pelaan mieluummin sellaisia pelejä, joissa mukana on ennemmin tuuria kuin taktiikkaa. On helpompaa olla luuseri, jos voi syyttää kenkkua mäihää eikä omaa tyhmyyttään.

2. En ole koskaan onnistunut pudottamaan painoa laihduttamalla tietoisesti, vaikka painoni on aikuisiällä vaihdellut edestakaisin noin kymmenen kiloa. Olen kyllä yrittänyt laihduttaa, viimeksi tänä keväänä, koska halusin mahtua kesällä lempparinahkatakkiini, jonka ostin pari vuotta sitten hoikempana kautena, mutta suhteeni ruokaan on jotenkin lievästi vammainen niin, että yleensä onnistun sellaisen kuurin aikana lihomaan. Sen sijaan paino putoaa silloin, kun on paljon muuta tekemistä kuin ulkonäön tai syömisten ajattelu.


3. Palelen tosi helposti, toisaalta myös hikoilen helposti. Tykkään eniten keväästä ja syksystä osittain siksi, että silloin lämpötila on todennäköisemmin sopiva.

4. En ole koskaan lotonnut. En uskoisi lottovoiton tekevän minusta juuri lainkaan onnellisempaa.

5. Olen äärimmäisen introvertti, ja vaikka se ei juuri vaikuta siihen, mitä teen, pitkäkestoinen muiden ihmisten seura väsyttää minua. Vaikutan varmasti seurassa toisinaan tylyltä ja epäkohteliaalta, koska olen väsynyt liikaan viriketulvaan. Olen kehittynyt konferenssirupattelussa, esitelmien pidossa ja opettamisessa valtavasti viimeisen kahden vuoden aikana, mutta luonnetyyppiään ei pysty vaihtamaan toiseksi, vaikka välillä tahtoisikin.6. Kirjoitan tätä parvekkeella. Kuvituksena siis partsin nykytilaa (+ viimeisenä bonuskuva Ullasta).

7. Mieleni tekisi leipoa tänään jotain. Yleensä leivonkin aina periaattella "nyt on sellainen olo", joten harvemmin teen mitään erityisen hienoa, koska sellaisia varten pitäisi käydä kaupassa. Tänään aineksia löytyisi esimerkiksi marjamuffineihin ja lohi-parsakaalipiirakkaan. (Ja sellaisen setin leipaisinkin tässä välillä ennen haasteen loppuun kirjoittamista.)

8. Minulla on melkein aina kotioloissa, kesälläkin, villasukat jalassa (ks. kohta 3).

9. Tykkään asua uudehkossa talossa, koska lämmin kylpyhuoneen lattia on ihana asia.

10. En siis missään määrin vakavissani haaveile romanttisesta puutalosta tai omakotitalosta ylipäätään. Viihdyn mainiosti kerrostalossa.

11. Jäin edellisen kohdan jälkeen pähkäilemään, lieneekö asenteeni seurausta siitä vai ristiriidassa sen kanssa, että asuin elämäni ensimmäiset 16 vuotta maatilalla.


Ja sitten ne Ellin antamat kysymykset vastauksineen:

1. Kuinka vanha koet henkisesti olevasi?
En oikein tunne vielä olevani "kolmekymppinen", vaikka ikä sinne päin jo pyöristyykin. Toisaalta 19-vuotiaat uudet yliopisto-opiskelijat tuntuvat ihan hirveän nuorilta nykyään, heihin verrattuna olen ihan ikäloppu. Sanotaan 25.

2. Miten vietät suurimman osan vapaa-ajastasi?
Vapaa-aikaa on nykyään harmillisen vähän. Ja siitä vähästäkin jumitan koneella tai telkkarin äärellä ihan liikaa. Jos työpäivään matkoineen menee 12 tuntia tai enemmän, en vaan yksinkertaisesti jaksa liikkua, harrastaa tai nähdä kavereita. Eilen oli aika tyypillinen vapaapäivä: nukuin myöhään, kävin lenkillä, laitoin ruokaa, silitin ison kasan pyykättyjä vaatteita, puuhastelin parvekkeella ja suunnittelin ensi kesän matkaa.

3. Jos joutuisit luopumaan yhdestä aistista, mikä se olisi?
Hmm, tämä on paha! En haluaisi luopua yhdestäkään aististani. Jos kerran on pakko valita, valitsen makuaistin, koska sen menetyksestä ehkä olisi vähiten käytännön haittaa. Lempiruokiakin voisi sen jälkeen vielä haistella. (Ja sivutuotteeni voisin taas mahtua siihen kivoimpaan nahkatakkiini.)

4. Mikä saa sinut tosi iloiseksi? 
Onnistumisen fiilikset, se että saa valmiiksi jotain aikataulussa ja hyvin.

5. Mikä on hurjinta, mitä olet tehnyt?
Ensimmäisenä mieleen tulevat hurjimmat elämäni käänteet eivät kuulu tämän blogin aihepiireihin. Näin jälkikäteen ajatellen olihan jo sekin aika hurjaa, että muutin 16-vuotiaana kotoa pois, vaikka eipä se silloin tuntunut kovinkaan ihmeelliseltä.

6. Kissa vai koira?
Ehdottomasti kissa! Koirille olen allerginen.

7. Jos raha ei olisi este, missä asuisit?
Hmm. Olen tylsä, enkä vastaa tähän mitään eksoottista kaukomaata. Tässä elämäntilanteessa on vaikea keksiä ihanteellista asumispaikkaa, vaikka kuinka olisi rahaa, sillä jatkaisin työtäni lottovoitosta huolimatta. Ehkä asuisin kompromissi-Espoon sijaan puoliksi Turussa ja Helsingissä, kummassakin voisi olla yhtä kiva omistusasunto lähellä rautatieasemaa.

8. Uskotko kohtaloon? 
En. Uskon elämän olevan kaoottinen sattumusten summa, jossa jokainen voi vain tehdä parhaansa sillä sattumasetillä, jonka lähtökohdakseen saa. Itse asiassa näen aika helposti punaista kaikenlaisten kohtalo- ja karma-juttujen äärellä, ja voisin avautua aiheesta pitkästikin, mutta jätetäänpä se väittely tämän jutun ulkopuolelle.

9. Ketä ihailet?
Ihailen väitöskirjaohjaajiani, kahta naista, jotka ovat tehneet hienoa uraa mutta onnistuneet myös rakentamaan kestävän parisuhteen ja kasvattamaan fiksuja lapsia. He ovat todistusaineistoni siitä, että elämässä ei ole pakko valita.

10. Mitä nykyajan ilmiötä ihmettelet?
Ihmettelen sitä, että niin monet lapset ja nuoret haluavat isona julkisuuden henkilöiksi. En muista, että kukaan olisi minun lapsuudessani kirjoittanut ystäväkirjoihin tahtovansa olla julkkis. Me halusimme olla kirjailijoita, eläinlääkäreitä, astronautteja tai arkeologeja.

11. Mihin haluaisit matkustaa?
Tulevalle kesälle lennot on varattu jo Osloon ja Lontooseen, joten Norjaa ja Britanniaa seuraavaksi.  Haluaisin käydä myös Islannissa, Japanissa, Kreikassa ja New Yorkissa, noin nyt alkuunsa.

Ja sitten se vaikein osuus, eli pitäisi keksiä 11 alle 200 lukijan blogia, joille haasteen heittää. Viime kerralla jätin tämän osan tylsästi tekemättä, enkä nytkään kyllä millään omalta lukulistaltani löydä niin montaa blogia, joissa tämä vielä ei olisi kiertänyt. Nyt voisin kuitenkin muutaman haastaa, eli tehtävänanto lähtee seuraaville:

1. Aikoja kuvina
2. Eiccalandia
3. Villa Radhus
4. Milja In The Sky With Diamonds
5.-11. Kaikki lukijani, joilla on oma pieni blogi ja intoa haasteen vastaanottamiseen!

Kysymykseni haastetuille:

1. Missä kirjoitat blogiasi juuri nyt?
2. Lempikenkäsi?
3. Millaiset ovat kotivaatteesi?
4. Millainen olisi unelmatyöpaikkasi?
5. Kuinka usein vaihdat kännykkää?
6. Lempiyrttisi?
7. Jos leivot, mitä leivot?
8. Kirjoitatko kauppalistan mennessäsi ruokakauppaan?
9. Auto vai polkupyörä?
10. Tykkäätkö piimästä?
11. Erikoisin ruoka, jota olet maistanut?

3 kommenttia:

Sirpa ja Kollo kirjoitti...

Mäkin viihdyn kerrostalossa ja tarpeeksi lämmin kylppärin lattia on tärkeä. Tulevassa asunnossa (jonne on muutto ensi kuussa) on sauna, mikä on tosi kiva juttu. :) Mulle tulee helposti vilu. ;)

Jenny kirjoitti...

Kiitos haasteesta! Koitan vastata jotenkin, edes noihin kysymyksiin. :)

Ja olipa mukavaa käydä sun blogissa, olin jotenkin unohtanut tämän sen jälkeen, kun siirryin blogspotista kokeilemaan muuta alustaa. Nytpä muistan taas tulla!

Katarimaria kirjoitti...

Sirpa ja Kollo, meilläkin on sauna, ja nyt kun on viimeiset kaksi vuotta asunut saunallisessa asunnossa, ei enää osaisi olla ilman. Varsinkin talvella se on ihana!

Jenny, tervetuloa :) Tämä oli välillä aika hiljainen blogi mutta nyt on ehkä taas vähän enemmän aikaa ja intoa kirjoitella.