sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Uusi kamera

Sorruin sitten ostamaan sellaisen Olympus Penin jo ennen kuin sen osallistumani arvonnankaan tulokset ratkesivat. Kimmokkeena oli keskiviikkona starttaava Pariisin-matka. Lähdemme reissuun pelkillä käsimatkatavaroilla, ja liian monella viimeaikaisella reissulla on käynyt niin, että tavarapaljoutta järjestellessä valinta menee turhan helposti jättijärkkärin ja minipokkarin välillä pokkarin suuntaan. Ja sitten matkakuvia katsellessa harmittaa.

Ei tämä nyt mikään impulssiostos ollut: Olin selaillut kamerakauppojen nettisivuja jo varmaan puoli vuotta ja suunnitellut järkkärin vaihtamista kevyempään niin kauan kuin tuollaisia "välimallin" kameroita on ollut markkinoilla. Kävin kameraliikkeessä kysymässä vaihtohintoja, ja sain sieltä kelpo diilin vanhasta järkkäristä, ja pokkarikamerakin löysi uuden kodin, joten loppujen lopuksi välirahaa ei hirvittävän paljoa tarvittu, ja moraalinen kriisi uuden materian hankkimisesta ratkesi.Uusi kamerani on siis Olympus Pen mini E-PM2. Mukana tulleen kittilinssin lisäksi ostin siihen kiinteän polttovälin objektiivin. Kamera vaikuttaa juuri täydelliseltä kaltaiselleni kuvaajalle. Myönnän, että viisi vuotta sitten suunnitelmani valokuvausharrastuksen suhteen olivat ylimitoitetut. Harvemmin jaksan säätää aukkojen ja valotusaikojen kanssa, vaan tykkään kuvata nopeasti nähdessäni jotain kivaa. Tärkeää olisi kuitenkin saada silläkin tyylillä laadukkaita kuvia, ja tuolla 45mm/f1.8-objektiivilla vaikuttaa saavan sisälläkin tarkkoja kuvia.

 Viime päivinä olen innostunut kuvaamaan tuttuun tapaan esimerkiksi kissoja:


 Parvekkeelta saatiin ensimmäinen sato: vihanneskrassia ja herneenversoja.

Ja orkideakin kukkii viimein onnistuneesti. Viime kerralla, kun se kasvattu kukkavanan, paikka ikkunalla patterin lähellä oli liian kuiva - ainakin kun unohdin suihkutella kasvia - ja kukat tipahtivat nuppuina pois.


Tästä lähtien blogiinkin tulee toivottavasti vähemmän kännykkäkuvia

Ei kommentteja: