lauantai 2. marraskuuta 2013

Uusia matkatavaroita

Harva se päivä junassa läppärin kanssa reissatessa kanniskelen tavaroitani yleensä toissa syntymäpäivänä saamassani Fjällrävenin Konten-repussa (ei siis se hipsterireppu, vaan saman merkin hieman virtaviivaisempi malli). Siitäkin piti joskus kirjoittaa blogiin, mutta enpä ole saanut aikaiseksi. Tämän syksyn uusia repun sisälmyksiä kuitenkin kuvailin yhtenä päivänä, kun oli junassa tylsää enkä jaksanut keskittyä mihinkään.

WP_000348

Päädyin siirtymään lompakkotyylissä uudelle elektronisen rahan aikakaudelle, ja ostin korttikotelon, jossa ei ole lainkaan tilaa käteiselle rahalle. Olen tässä viime vuodet käyttänyt vaihdellen rahapussina välillä tavallista perinteistä nahkalompakkoa, välillä sellaista kortinmentävää kukkaroa. Kummassakin on haittapuolensa: lompakossa oli liian vähän korttipaikkoja ja liian pieni kolikkotasku, kukkarossa kortit taas naarmuuntuivat nopeasti ja hituroin kassoilla, kun oikean maksuvälineen löytäminen kesti aina niin kauan.

Nyt kortit saivat kukin oman kolonsa tästä uudesta kotelosta, ja käteinen siirtyi kokonaan majailemaan jo aiemmin ylimääräisten kolikoiden säilytysvälineenä toimineeseen pussukkaan. Käytän käteistä lähinnä parissa lounaspaikassa, joissa korttimaksun toimivuus on hieman epävarmaa, sekä ostaessani kahvileipää opiskelijoiden myyjäisistä tai kokista työpaikan automaatista. Normaalille kauppareissulle lähtee siis mukaan vain korttikotelo, lounaalle tai myyjäispiipahdukselle vain kolikkopussi.

WP_000347
Toinen uusi hankintani on kunnollinen juomapullo. Tähän saakka olen lipittänyt työpäivien ja junamatkojen aikana vettä normaalista vanhasta vissypullosta, mutta muovipullovesi muuttuu kovin nopeasti pahan makuiseksi ja pulloa pitäisi jaksaa pestä harva se päivä. Eikä se kestä astianpesukonetta! Jonakin päivänä sitten meni lopullisesti hermo haisevaan juomapullooni, ja marssin Ruohonjuureen ostamaan paljon hehkutetun Lifefactoryn lasisen juomapullon.

WP_000345
Vesi todellakin maistuu lasipullosta paremmalle, ja pullo pysyy vaivattomasti puhtaana, kun tungen sen aina toisinaan astianpesukoneeseen muun tiskin sekaan. Hieman huono valinta oli ottaa tuollainen sporttikorkki - läppä nimittäin ei tunnu menevän kovin tukevasti kiinni ja pullo onkin paras kuljettaa pystyasennossa. No, repussa se onnistuu, mutta muutama päivä pullo-ostosten jälkeen kävin hakemassa vielä varakorkin ilman tuota läppää, jotta voin makuuttaa uutta pulloani turvallisesti myös käsilaukun pohjalla.

2 kommenttia:

Juuli kirjoitti...

Lifefactoryn lasipullo on kyllä aivan loistava juomapullo! Harmi että omani hajosi muutama kuukausi sitten enkä ole saanut vielä aikaiseksi ostaa uutta.

Katarimaria kirjoitti...

Voi harmi, että sinun pullosi otti ja hajosi! Se riski lasipullon kanssa toki aina on, ja pitääkin opetella olemaan hieman varovaisempi kassia paiskoessaan... Olethan huomannut, että ainakin netistä saa tilattua varaosaksi pelkästään sen lasipullo-osan?