torstai 31. lokakuuta 2013

Sokeriähky

Viime viikon lauantaina sain vieraakseni kaksi jo muinaisista yläasteajoista saakka menossa mukana roikkunutta ystävää. Kolmikollamme on kummallinen tapa juhlistaa tapaamisia mässäilyllä ja jonkinasteisella taantumisella teini-ikään (ks. eräs toinen viikonloppu), joten päätin viedä kaverit testaamaan erästä pääkaupunkiseudun nähtävyyttä, jonka kokeilua olin itsekin suunnitellut kauan saamatta aikaiseksi. Menimme siis Kakkugallerian kakkubuffettiin!

Buffetin idea on lyhykäisyydessään yksinkertainen: maksa könttäsumma - syö niin paljon kuin jaksat kahvilan vitriinistä löytyviä toinen toistaan ihanampia kakkuja ja leivoksia.

Mitä muuta siitä voi seurata kuin tosi paha olo? No niinpä.

WP_000351
Ensimmäisestä lautasellisesta tohdin jopa ottaa kuvan sen verran rauhassa, ettei se tärähtänyt kovin pahasti. Tältä lautaselta löytyivät myös suosikkini: mustikkapiirakka ja sitruunamarenkikakku. Niitä menen taatusti syömään toistekin. Yhden palan kerrallaan.

Jo matkalla kahvilaan tiedostimme rikkovamme vähintäänkin mässäilysääntöjä:
1) Älä syö kakkua nälkään.
2) Älä syö kakkua vitutukseen.
3) Älä syö kakkua kuukautiskipuihin.

Kapinallisesti silti menimme ja söimme kukin kahdeksan palaa kakkua. No paha olohan siitä tuli jo toisen lautasellisen megakermaöverisuklaatuulihatun kohdalla. Silti istuimme kahvilassa vielä tunnin jauhamassa maailman asioita, söimme kolmannenkin lautasellisen, ajoimme junalla Espooseen, saunoimme ja söimme vielä iltapalaksi kolme pakastepitsaa.

Loistava päivä. Kakkugallerian kakuista suosittelen kaikille vähintäänkin yllä mainittuja mustikkaa ja sitruunamarenkia (seuralaisteni mukaan myös appelsiini-suklaa-systeemi oli loistavaa), buffettia suosittelen vain niille, jotka tiedostavat mihin ryhtyvät ja ovat ehdottoman kakkuöverin tarpeessa.

Ei kommentteja: