keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Remppaati remppaati remppaa

Ensimmäisiä kuvia uudelta asunnolta!

Suunnitelmahan oli, että tapetoitaisiin siellä, mutta ensinnäkin tapettien valitseminen osoittautui aika hankalaksi. Minulle, sillä löysin itsestäni ristiriitaisen tapettiperfektionistin, joka tahtoi yhtä aikaa hillittyä ja rauhallista mutta samalla huomiota herättävän erikoista. Sitten me remppanoviisit huomasimme tapetoitavaksi aiotussa seinässä pelottavan monimutkaiselta näyttävän lattialämmitystermostaatin. Jos se meneekin säädöistään sekaisin, kun sen irrottaa! Jos vain maalaisi, nappulan voisi teipata piiloon irrottamisen sijaan. Yllättäen Tikkurilan värikartastosta olikin paljon tapettikuvastoja helpompi löytää kumpaakin asunnonomistajaa miellyttäviä vaihtoehtoja. Ja jos maalaamisen möhlää totaalisesti, aina voi vielä tapetoida päälle...

WP_000310 Viime viikonloppu meni siis kokiksen, mässykarkkien ja pakastepitsojen voimalla remppahommissa.
Ensimmäisen maalikerroksen jälkeen tuntui hitusen epätoivoiselta. Ja vielä toisenkin kerroksen jälkeen maali oli märkänä aivan läikikästä.

WP_000307

Toisen kerroksen kuivuttua onneksi näytti jo siltä, että ehkä meille joskus kehtaa jonkun kutsua kyläänkin. Maalin kuivuminen käytiin tsekkaamassa eilen illalla työpäivän jälkeen, joten pahoittelut rakeisista kuvista. Samalla kuurattiin vähän keittiötä ja kylppäriä, jotta on sitten ensi viikolla kiva muuttaa!

WP_000316
WP_000317

Uusien värillisten seinien kanssa sopisivat nätisti valkoiset lattialistat, mutta aika ja energia ei tällä erää taida riittää niiden vaihtamiseen, sillä valtaosa muuttolaatikoistakin odottaa edelleen pakkaamistaan. Pakkaaminenkin pitää varmaan tehdä öisin, sillä vietän loppuviikosta suuren osan yhdessä symposiumissa, sikäli kun viime päivinä uhkaavasti ilmaantuneilta flunssaoireilta kykenen. Ei kai lattialistoja kukaan kuitenkaan enää huomaa sitten, kun huonekalut ovat paikoillaan?

Muille mahdollisille remonttireiskoille olisi tarjolla muuten tällainen: Taloon.com alennuskoodi.

2 kommenttia:

Krisse kirjoitti...

Minäkin taisin ehdottaa maalausvaihtoehtoa tuossa aiemmin? :) Ja lattialistat, ne jotenkin unohtuu aina. Joko niitä ei koskaan rempan jälkeen asenneta takaisin tai ne ovat aina väärän väriset. Perinteinen sääntöhän suomalaisessa sisustuksessa on, että listat ovat lattian väriset. Eiköhän nuo ole siis juuri hyvät, kunhan saatte huonekalut ja kaikki paikoilleen. Ja voihan ne sitten maalata vaikka yksi kerrallaan, jos siltä tuntuu :)

Katarimaria kirjoitti...

Niin taisitkin! Perinteisethän nuo puun väriset listat puulattian kanssa ovat, mutta jotenkin tylsät ja vanhanaikaiset. Haluaisin sellaiset vähän korkeammat ja krumeluurimmat, ja Marko haluaisi kattolistatkin. Mutta tosiaan nyt kun huonekalut on paikoillaan listaa näkyy sen verran vähän, että taitaa jäädä ikuisesti odottamaan toteutumistaan tämä suunnitelma.